FOTO: autorka
Těšíte se na jahody?
7. 6. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Mošovská
9.6.2017 10:58
Děkuji za příspěvky, dozvěděla jsem se z jihu Moravy co je to pěna (knedlíky s ovocem). Dnes jsem upekla piškotovou roládu s tvarohem, zakysanou smetanou, s kousky jahod a mátou. Chladí se.
Anna Čípová
9.6.2017 06:17
Už čekám na nižší cenu jahod a pak budu připravovat džem. Více mi chutnají lesní jahody, ale ty teprve kvetou.
Jana Šenbergerová
8.6.2017 18:02
K nám je začali vozit polští zelináři ve velkém právě teď, když odjíždíme. Hned po návratu je budeme kupovat a jíst denně, dokud budou k mání za solidní cenu. Občas bývá i pod 30 Kč. Jsem schopná jíst celý den jen jahody s medem. První jahodu jsme sklidili dnes ze závěsného květináče na balkoně. Mňam, ta byla!
Jakkoliv tepelně zpracované bohužel víc škodí než prospívají, i když chutnají také skvěle. :-)
Lenka Hudečková
8.6.2017 16:03
jAHODY MILUJEME, ČASTO JE KUPUJI, PRÁVĚ TEĎ JSOU CHUTNÉ A SLAĎOUČKÉ :-)
Lidmila Nejedlá
8.6.2017 09:42
No jéjej, jahody jsou mňamka na koláči, v knedlících, se šlehačkou, v zmrzlině i jen tak přímo do pusy. Ráda mám i ty malé lesní. Jen kdyby jich byla kupa.
Alena Vávrová
8.6.2017 00:12
Jahody miluju - také jich moc nemám, ale už mlsám i na svém. Samosběrem nemám možnost, tak kupuji, kde se namane a na korunu nekoukám.
Eva Mužíková
7.6.2017 20:09
Po samosběru jsem vždy toužila, ale v blízkém okolí neexistuje. Určitě bych nasbírat pár kilo zvládla, i když bych asi musela lézt po kolenou. Když chci udělat jahodový džem, kupuji je od soukromníce v mém bývalém bydlišti. Ty z trhu koupím jen tak pro mlsání se smetanou, nebo samotné.
Naděžda Špásová
7.6.2017 19:23
Každý rok si sbíráme samosběrem, letos uvidíme. Máme jahody moc rádi. Tuhle jsem ve slevě u Vietnamců koupila jahody a půlku jsem vyhodila a vůbec nebyly sladké. České jsou moc dobré.
Marie Ženatová
7.6.2017 17:07
Když byl syn na střední škole, tak jsem s nimi často jezdila na samosběr do blízké vesnice, někdy i se svou maminkou. Dobře vím co to je - celé dopoledne sbírat, klečet na jedné noze, na druhé, ohýbat se a trhat, trhat - někdy jsem si tam na tom poli připadala jako otrok... Ale když jsem se jen koutkem oka podívala kolem a viděla ty ostatní pracovité otroky, tak mi to dodalo další elán a vydržela jsem ten pracovní nápor za žhavého svitu slunka... Při tom jsme si všichni ochutnávali a pak zase doma zpracovávali ta veliká kvanta jahod - ale bylo nás hodně, tak se nám to vždy moc vyplatilo... Dnes už sbírám jahody jen doma z malého záhonku - letos mi ještě neuzrály...
Květa Řičánková
7.6.2017 16:25
Vdala jsem se z Valašska na jih Moravy pod Pálavu.V létě povídá tchýně-uděláme zítra pěry,já hleděla co to chce vlastně vařit.Jsou to kynuté knedlíky s ovocem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA