Pracovat co nejdéle. To je cíl mnoha seniorů
Ilustrační foto: ingimage.com

Pracovat co nejdéle. To je cíl mnoha seniorů

1. 7. 2017

Přibývá lidí vyššího věku, kteří takzvaně přesluhují. Tedy chodí do práce, přestože mají nárok na penzi. Je to pro ně radost nebo z nouze ctnost? Obojí.

aktivní senioři práce
Hodnocení:
(4.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Tomanová
Paní Bartůšková, sice máte pravdu, že senioři ve vysokém věku by neměli zabírat místa mladým, perspektivním pracovníkům, ale na druhé straně - když vidím, jaký má pístup k práci většina našich mladých a studovaných zaměstnanců a hlavně - jak se chovají ke klientele, jímá mne děs a hrůza. Jdou si tvrdě za svým, zajímá je pouze výdělek a dovedou perfektně využít všech výhod. Věčně za ně zaskakujeme. Tak ta pravda bude asi někde na půl cesty...
Oldřich Čepelka
Jsem na tom podobně jako Jarmila J. a Ivana K. Pomalu ukládám do hrobečku svou firmu, už skoro nic nedělá, už nemá ani zaměstnance. Před pár lety jsme byli čtyři včetně matek malých dětí. Teď jsem už našel vyváženější život, méně práce, víc lenošení, občas vnuci, občas zahrada, občas výlety a zájezdy nebo běžecké závody, občas i60 a samozřejmě ne občas, nýbrž stále manželka. :-)
Věra Ježková
Šla jsem dobrovolně do předčasného důchodu o dva roky dřív po letech duševní (vědecké) práce. Dosud jsem toho nezalitovala ani na minutu.
Dagmar Bartušková
Já si tedy odchodem do důchodu nikdy nepřipustila, že tím pádem budu patřit do starého železa. Ano, je velký rozdíl, kde kdo pracuje. Pokud má člověk výborně placené kancelářské místo, ve kterém se za léta pěkně "zabydlel", tak si ho bude chtít stůj co stůj udržet, a co nejdéle na něm sedět jako žába na prameni. Tím se zabírají místa mladé a studované generaci, která je mnohdy zaměstnána /díky nim/ v neadekvátních oborech, nebo evidována na úřadech práce. Pokud chtějí senioři dál pracovat, aby se jim ve stáří nezkrátily žíly, a nejsou zaměstnanci své firmy, tak je na trhu spousta volných míst - i když málo lukrativních. Od čeho je potom důchod? S pozdravem jedna bývalá kancelářská myš!
Soňa Prachfeldová
Záleží na tom, v jakém oboru člověk pracuje, jaké má zájmy a priority a zejména zdraví a schopnosti. Pak záleží na něm, kdy chce odejít do penze a věnovat se svým koníčkům. Kdo má jako hlavního koníčka svoji dosavadní práci, pak chce pracovat co nejdéle. Ale ne za každou cenu, na to je život krátký !
Jarmila Komberec Jakubcová
Ve svých 71 letech pracuji ve své firmě. Místo tedy nikomu nezabírám a pokud od mně někdo bude moji práci kupovat budu pracovat. Jsem spokojená, cestuji a žiji tak jak se mi líbí.
Blanka Macháčková
"Přesluhování v penzi" by mi přineslo nemalé finanční prostředky a spoustu kvalitních zahraničních zájezdů. Nároky mého zaměstnání na psychiku byly tak veliké, že jsem dala přednost zdraví.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%