Ilustrační foto: ingimage.com
Kdo se chová jako mladší, skutečně se mladším stane
29. 6. 2017Ta věta zní poněkud přehnaně, ale vědci z Harvardské univerzity mají jasno. Staré známé přísloví „Každý je tak starý, jak se cítí být“ podle nich není nesmysl. Zkoumali totiž, zda naše vědomí může ovlivnit proces stárnutí. A došli k závěru, že ano.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vlasta Simonová
18.6.2019 14:52
Když umějí být "dříve narození"optimističtí, příjemní, rozumní, taktní...což by asi stáří slušelo nejvíc, je to dobrý příklad pro mladší ročníky, přínos pro všechny kolem i pro takové lidi samotné. Krása (i zdraví) musí vycházet zevnitř. Co do takové moderní umělé staré "mladice", zmalované, v sukních nad kostrbatá kolena, hihňající se všemu, která se neumí chvíli sama zabavit, jak je tu kdesi v jednom článku jedna podobná popsaná. Není snad nic horšího než staré, permanentně se bouřící hormony a v hlavě jinak určitě prázdno a duto.
Karel Hyndrák
5.7.2017 12:28
Ano, chce to nějaký zásadní VELKÝ ÚKOL. Kupte si ukulele a naučte se na něj hrát.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.7.2017 11:05
Moje kamaráda říká "každý je tak starý jak se cítí". Myslím, že stáří je stav duše. Pokud je člověk chopen stále přijímat nové výzvy, učit se novým technologiím a neutíkat do minulosti určitě se necítí být starým.Já pamatuji ve svém mládí že ženy v 70 letech byly opravdu stařenky. Babička z knihy B.Němcové když přijela na Staré bělidlo měla pouhých 56 let.Lidský věk se prodlužuje a tím také i aktivní život. Po nás dříve narozené je limitující hlavně zdraví.
Soňa Prachfeldová
1.7.2017 21:32
Je to hlavně o tom, jak se člověk cítí, jaké má zdravé sebevědomí, v jakém kontaktu je se svým okolím .
Drahomíra Stínilová
29.6.2017 12:13
Podvědomí nezatracuji. Ovšem když se žena vyššího věku zmaluje, oblékne ve stylu osmnáctek a ještě baculaté či vychrtlé prstíky ozdobí hutnými prsteny, nebo starší muž svoje podvědomí zaměří na mladici a vykládá, jak se s Olinkou, Blaničkou atd. cítí mladě, pak musím říct, že je lepší zůstat na zemi ve své staré kůži.
Věra Ježková
29.6.2017 11:07
O vlivu (pod)vědomí na organismus jsem přesvědčena. Přesto se mi nezdá, že by tělo reagovalo „na povel“. U popisu experimentu jsem nenašla informaci, jak dlouho trval. I kdyby týden, pochybuji, že se lidem zlepšil zrak a sluch. Změna chování a lepší fyzický pocit nastat mohly.
Šárka Andrlíková
29.6.2017 10:52
Článkem jsem nadšená! Já si svůj věk vůbec neuvědomuji, mám pořád pocit, že teď teprve mám čas na všechno a hlavně pocit, že to všechno dokážu. Skutečně se mi hodně věcí daří, tu a tam vyhraji některé z předních míst v soutěžích, vystavuji fotky, mám slíbenou téměř samostatnou výstavu, chodím na universitu školit se dál v tom, co mě baví, mám tam kamarádky i kamarády a hlavně mám pocit, že nestárnu, lépe řečeno - nepřemýšlím o tom. Manžel je o 9 let starší a je na tom podobně. Možná ještě líp.
Zuzana Pivcová
29.6.2017 10:29
Takovéto vnější experimenty mě sice nikdy nenadchnou, ale že vědomí i podvědomí ovlivňuje i fyziologické pochody v těle, o tom jsem přesvědčena.
Jana Šenbergerová
29.6.2017 07:27
Tak to aspoň část vědců učinila velký pokrok, když konečně přijala, co o vědomí hlásali všichni moudří mudrci světa. Naše vědomí nám může stejně pomáhat jako škodit, když mu to umožníme. Klíčem k němu jsou naše myšlenky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA