Foto: archiv autora
Sto let stará fotka vypovídá
19. 7. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
20.7.2017 18:50
Staré fotky vypovídají o době, kdy byly pořízeny. Mám schovanou svatbu rodičů a pár fotek ze svateb tetiček. Byly to krasavice. Dobře napsané.
Jiří Bárta
20.7.2017 10:42
Po mém dědečkovi Josefovi mi nezůstala pouze zmíněná fotka, ale i celá rodinná kronika, ve které dědeček zaznamenal životní příběhy svých předků a poté celé své rodiny, vč. svého nejmladšího syna Lumíra - mého otce. A mně, nejmladšímu vnukovi, připadl čestný úkol v zápisech do této kroniky pokračovat. Ta původní je už dávno zaplněna, stejně tak i její 2. díl a ke svému konci se blíží už také 3. díl. Díky tomu nebude nikdo z našich předků, ani současníků zapomenut.
Lidmila Nejedlá
19.7.2017 18:45
Také mám pár cenných starých fotografií. Díky nim vím o babičce, kterou jsem nikdy nepoznala. Její krásná vysoká štíhlá postava mě fascinuje. Moc hezky jste nám o rodině napsal.
Alena Vávrová
19.7.2017 14:49
Také mám z pozůstalosti po rodičích svých i manžela krabici starých zažloutlých fotografií. Někde je vzadu obvykle ink. tužkou připsáno, kdo na nich je, ale většinou tápu a mohu si to jen domýšlet. Mám v úmyslu na ty staré fotky, kde ještě sama vím, kdo na nich je, to dopsat. Pro ty další, které to bude případně zajímat.
Zuzana Pivcová
19.7.2017 14:18
My máme také řadu starých fotografií, hlavně předků z otcovy strany, ale u většiny z nich bohužel nevíme, kdo to byl. Pokud vím, tak ve větvi předků otcovy matky byl údajmě c. k. vojenský kapelník a skladatel Karel Komzák, který je na týnském hřbitově i pohřben. Ale jeho jméno už dávno upadlo v zapomenutí. Je to hezké, když jste se dověděl takové cenné informace.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA