Poznáte tento kostel?
Foto: autorka

Poznáte tento kostel?

1. 8. 2017

V blízkosti silnice I/69 stojí kostel v empírovém slohu z roku 1833.

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1468.

Ještě na přelomu 19. a 20. století bylo v katastru obce velmi rozšířeno salašnictví. „Ovce sa vyháňaly až po Juřím a bývaly na salaších až do Šimona a Judy, co vyháňajú baču z búdy“.

Fotohádanky
Hodnocení:
(4.8 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Čípová
Odtajnění - evangelický kostel v obci Jasenná. Obcí projíždím 12 roků několikrát během měsíce, ale až nyní jsem si udělala zastávku a kostel nafotila. Jaký je interiér nevím, kostel byl zavřený.
Alena Tollarová
Jasná zpráva, číslo silnice bylo vodítkem.
Jana Šenbergerová
Díky nápovědám jsem to našla hned. Krásný kostelík a název obce se mi také moc líbí. Takový přírodní. :-)
Alena Vávrová
Mám to, překvapilo mne, že jsou u nás 2 obce tohoto jména, já znám tu na královéhradecku.
Jana Kovářová
Našla jsem, sice je vedro, ale mají v obci lyžařský vlek, rozhlednu i cyklostezku.
Naděžda Špásová
Chybička se vloudila, ta 2 en tam jsou.
Jitka Hašková
Našla. Raději než podzim je to jasan.
Zuzana Pivcová
Asi jsem to našla. Připadá mi, že název obce souvisí s nářečním označením podzimu.
Naděžda Špásová
Aničko, těch pitomých hvězdiček mělo být *****, zase mi ulít prst. Sorry
Naděžda Špásová
Tak jsem to našla. Nikdy jsem tam nebyla a bohužel asi nebudu. Ale rýma v názvu je opravdu otravná i s jedním en.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%