Foto: archiv autora
Všemu záleží na mně
16. 8. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdeněk Sečka
19.8.2017 08:31
Děkuji všem za ozvěnu. Děkuji za váš tolerantní přístup, který podvědomě vystupuje z mé pozice abstinujícího alkoholika. Osvobodit se, je jediný můj cíl. Nelpět na ničem a milovat vše. Jedině pak může všemu záležet na mě. A to, že se bráním, aby někomu záleželo na mě, je přirozená obrana proti manipulaci.
Osobně paradoxy vytvářím tím, že realitu zrcadlově a pak inverzně obrátím, a potom je převrátím naruby. To je čistokrevný způsob práce s novými hodnotami. Tady není odděleno hledání od naplňování. Vše souvisí se vším. Každé nalezení je nebo není stvrzeno naplněním. Není řízeno rozumem. Hledám intuicí, impulsem, jen smyslově.
A vzhledem k tomu, že mé bytosti na mém člověku záleží nejvíc, tak ji poslouchám. V 60ti letech by člověk neměl být srovnaný. Právě naopak. Měl by vidět skutečnost svého života. A využít možnost, své chyby napravit. Samolibost je spokojenost sám se sebou. Je velmi správné, začít tím, co dlužím já sám sobě. Skrze sebe se dostávám ke všemu a vnímám vše nejen reálně, ale ve skutečných hodnotách.
Ještě jednou mockrát všem děkuji. Je fajn se s vámi "zrcadlit".
Lidmila Nejedlá
18.8.2017 10:11
Pane Zdeňku, váš článek mi připomíná sociologický výklad společnosti a význam jednotlivce v ní. Představa o sobě a svém místě ve společnosti je velmi složitá a důležitá. Zřejmě jste více hledal, než naplňoval.
Věra Lišková
17.8.2017 09:19
Alkohol je zrádný, jako všechny drogy. Nejdřív myslíme, že nám něco dává, ale pak nám vystaví účet a zjistíme, že nás okradl o vše co jsme měli.
Věra Ježková
16.8.2017 19:52
To, že mi na někom záleží, přece nikomu nevnucuji jako představu a ani mu to zpravidla neříkám, ale dávám to najevo tím, jak se k němu chovám. Vaše úvahy mi velmi vzdáleně připomínají mé přemýšlení o sobě a o světě v mládí, kdy jsem si ani s jedním nevěděla rady. Myslím si, že v šedesáti letech by s obojím měl být člověk už dávno srovnaný. Pokud není, je to smutné. Stejně jako váš článek.
Zuzana Pivcová
16.8.2017 17:32
Rozumím tomu po svém asi tak, že by se člověk neměl upínat na nic a na nikoho, a právě tak k sobě nikoho příliš poutat. Vše je pomíjivé, každý je svým pánem a svým soudcem. Jen svým!
Jana Šenbergerová
16.8.2017 17:14
Jistým paradoxem je to, že každým pádem, po kterém se zvedneme, se dostáváme výš po spirále svého vědomí. Početla jsem si na vašich stránkách a mnohé z toho, o čem píšete, mi není cizí. A pokud bych měla vyjádřit, na čem záleží mně, tak paradoxně na ničem, tedy na všem.
Naděžda Špásová
16.8.2017 14:52
Přiznám se bez mučení, že paradoxně nevím, jak na tohle vyznání reagovat. Tedy pokud si správně vykládám výraz paradox. Možná, že bude stačit, když napíšu, že je odvaha přiznat své pády.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA