Výlet do Českého Švýcarska
Ilustrační foto: pixabay.com

Výlet do Českého Švýcarska

22. 8. 2017

Je sobota ráno, sedím u kafíčka a přemítám, co se zbytkem života po šedesátce. Společnost mi dělá můj starý dobrý přítel - rádio. Písničky stanice Impuls mě vždycky dobře naladí. Nechci myslet, že mi roste břicho, že si musím hlídat tlak a cholesterol, že mi přibývá vrásek...

Vtom mi na mobil přijde zpráva:  "Ahoj mami, co děláš, za chvílí jsme u tebe a jede se na výlet."

Rychle vypnu pračku a nedovařené hovězí maso na plotně šoupnu s hrncem pod studenou vodu a pak do lednice. Odkopnu žehlicí prkno zpátky do kouta. Hurá, výlet! V mžiku jsem připravená na cestu. V uších mi zní písnička z rádia od Věry Martinové "Až na vrcholky hor, kde slyšíš vítr hrát, do kraje skalních měst a zatoulaných stád....a všechno tak dávno, tak dávno se zdá."

Syn přijel i s rodinou a vyrazili jsme směr Děčin.

V tak krásné a malební krajině ČR jsem ještě nikdy nebyla. České Švýcarsko. Hřensko. Soutěsky a vodopády. Projížďka na lodičce říčkou Kamenici, která nás dovezla na další část cesty, vtipný převozník mi byl moc sympaticky. Chvílí pěšky a pak zas lodičkou dál. Opravdu, byl to zážitek, o který jsem se tady se čtenáři íčka chtěla podělit. Připadala jsem si jako v pohádce. Pro děti skvělá atrakce. I když jsme pak šli do kopce pěšky nějaký ten kilometr, tak se to dalo zvládnout. Výlet jsem si užila, jak se patří. A přitom jsem myslela i na ty, co sotva ráno vstanou a už jsou naštvaný na celý svět, že by měli vyrazit do přírody ( v rámci možnosti samozřejmě).

Lékař léčí, a příroda uzdravuje. Příroda je kouzelná. Viz. foto v galerii.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Tam bych se ráda ještě někdy podívala. :-)
Janina Jeřábková
Jituško,ať se vám výlet vydaří,určitě se vám bude líbit.
Naděžda Špásová
Tak tam to moc dobře známe. Pravčická brána je naše oblíbená a na Soutěskách jsme kdysi taky byli. Chystáme se na ně znovu, ale nějak nám to nevychází. Hezky zvolený výlet a vtipný komentář.
Alena Vávrová
Janino, to věřím, že jsi ráda jela na rodinný výlet. To už se mě tak často nestává, já musím nejspíše sama, nebo s partou z íčka. Hřensko - soutěsky - skalní města - Jetřichovice - vyhlídky - divoký kaňon Kamenice...tam už jsem všude byla, ale je to již promlčené.
Věra Lišková
Jistě to byl krásný výlet, fotky to potvrzují. V Českém Švýcarsku jsem byla na školním výletě, to už je dávno. Příroda mi vždy zvedne náladu, stačí i malá procházka.
Mirek Hahn
:-) Prima.
Janina Jeřábková
Zdravím všechny... Ano, p. Zuzanko,je to stejné,dostali jsme nečekaně sprchu - vodopád ze skaly,to bylo senzační. ... a co se týče rozdělané práce, paní Věro,tak když vstanu,tak si nastavím na polévku,hovězí se vaří dlouho a samo,takže to jako práci nepočítám :-) Do pračky hodím prádlo,které nastřádám za týden a v klidu si sednu ke kafíčku.Přes týden mám docela fofr,protože chodím do práce,takže sobotu ráno si tu pohodu vychutnávám. Sporák uvaří,pračka vypere. :-) Krásný večer.
Věra Ježková
České Švýcarsko je moc hezké. Mě ovšem víc zaujalo, kolik dokážete mít rozdělané práce, když sedíte ráno u kafíčka. Nebo to byla trochu básnická licence kvůli větší dramatičnosti příběhu?
Blanka Macháčková
Je radost číst, že je pro vás radost výlet. A uznávám - České Švýcarsko je super. Romantika až za hrob. Taky jsem si to tam užila a nepřemýšlela o záludnostech seniorského věku.
Zuzana Pivcová
Je to už dávno, co jsem tam byla na výletě. Od té doby jen čas od času projedu kolem vlakem směrem k hranicím. Pamatuji si, že jsme pluli na lodičce a průvodce najednou zatahal za nějakou šňůru a pustil na nás vodopád. To mi utkvělo z dětství, nevím, zda to tam je stále.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%