Hubnutí po menopauze. Proč to nejde?
Ilustrační foto: ingimage.com

Hubnutí po menopauze. Proč to nejde?

6. 9. 2017

I ženy, které byly celý život přirozeně štíhlé, po padesátce zpozorní. Břicho roste, tuku přibývá, přestože svůj životní styl nezměnily. Ale je vůbec třeba se pár kily navíc trápit? Co když ke stárnutí prostě patří a my jen zbytečně podléháme současnému šílenému kultu štíhlosti?  

hubnutí zdraví
Hodnocení:
(4.5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Stejskalová
Taky jsem po šedesátce přibrala. A to jsem měla starostí dost. Najednou jsem měla metrák i když se to špatně se mi dýchalo a obout ponožky a boty byl problém. Pak mi zjistili cukrovku 8.2. Dostala jsem prášky a radu co smím a co ne. Jo a zhubnout alespoň 10 kilo. To bylo v červnu. Přestala jsem úplně jíst bílé pečivo, sladký a tučný. Fakt je že jsem měla často krutý hlad, ale strach byl větší. Těch 10 kilo je dole a doufám že snad pomalu to bude i víc dole. Nikdy mě v obchodě nezajímalo spousta potravin, ale teď co hodně toho nesmím, mám problém. Vidím celé regály dobrot na který se nesmím ani podívat. Dřív mě to nezajímalo. Taky jsem dostala radu jak jíst. Rozdělit talíř na tři díly. Jeden díl přílohy ( tak maximálně hrst ) jeden díl maso a další zelenina. Jím i víckrát denně ale malinké porce. Včera jsme byli na obědě a já snědla jen polovinu porce a měla jsem pocit že prasknu. Zvykla jsem si a doufám že mi to vydrží.
Jana Šenbergerová
Co si budem povídat! Do 65 jsem byla štíhlá, vlastně jsem stále, jen s tím rozdílem, že se veškeré přírůstky na váze usazují na břiše. Když jsem byla kdysi dávno těhotná, nechal se slyšet můj gynekolog, že bych potřebovala přibrat, protože vypadám jako oteklá nit. Tak přesně stejně se vidím teď, jen bez vyhlídky na to, že by se "otok" časem sám ztratil. No co, život je změna. Někde ji musí být vidět. :-)
Věra Ježková
Od mládí jsem byla štíhlá. V jídle jsem se nemusela omezovat. Ve 42 letech jsem přestala kouřit a přibrala jsem. Asi za tři měsíce jsem byla na původní váze. Za pár let jsem začala užívat hormony. Přidaly se stresy v zaměstnání a s maminkou. Duši jsem léčila hlavně větším množstvím své oblíbené hořké čokolády. Váha šla nahoru. Dlouho jsem tomu nevěnovala pozornost, majíc jiné starosti. Jen jsem si pořídila větší oblečení; na hubnutí jsem neměla sílu. Pak jsem přestala užívat hormony. Odešla jsem do důchodu – dobrovolně o dva roky dřív. Maminka musela do DS. Život se mi zklidnil a já jsem postupně začala snižovat konzumaci sladkého. Asi po roce jsem se dostala na „ideální“ váhu; jsem zase štíhlá. Jen už se hlídám, abych nepřibrala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%