Foto: autorka
Jsou ještě chodci na chodníku v bezpečí?
28. 8. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
28.8.2017 18:58
Musím s vámi souhlasit, i když u nás občas sama po chodníku projedu. Ale jen tehdy, když není na dohled žádný chodec, kterého bych mohla ohrozit, nebo velmi pomalu, když na dohled je. Zvonek mám a zvoním tak, abych nevyděsila. Na silnici opravdu není pro cyklisty moc bezpečno. Jako chodec se cítím stejně jako ostatní - stále ve střehu.
Jitka Hašková
28.8.2017 13:58
Co není v povinné výbavě kola podle zákona tak to si žádný cyklista nepořídí. Bohužel tam zvonek nepatří.
Marie Ženatová
28.8.2017 13:52
Ano, máte velikou pravdu, cyklisté jezdí velmi rychle a skutečně neopatrně. Právě minulý týden v Boskovicích jsem šla se známou a kdybych se otočila vlevo, tak jsem byla téměř rychlým cyklistou sražena. Proč nemají cyklisté zvonky? Je to k nevíře, ale kola se prostě vyrábějí a prodávají bez zvonků... Je to chyba výrobce kol - asi ano... Ale pořídit si zvlášť na dobře vybavené kolo zvonek je jen velmi malý finanční náklad... A přece kdyby se trochu na chodce zvonilo - když už musí jet cyklista všude - tak by chodec věděl, že asi musí dát cyklistovi přednost a "uhnout..."
Jitka Hašková
28.8.2017 13:45
To je problém i v Praze. Nechápu, proč je dovoleno jezdit uvnitř Prahy na kolech. Vždyť je tu tolik kopců. Často cyklostezky končí někde u křižovatky - pozoruji to v okolí Strahovského stadionu. U Anděla mají značku, že mají jet po kolejích ale jezdí po chodníku. Cyklisté jsou většinou velmi neukáznění a bezohlední. Zvonek bohužel už nepatří do povinné výbavy kola. Chápu, když chce jet někdo ven z Prahy na kole na výlet, nebo si zajezdí na kole na cyklostezce v Břevnově na Ladronce, ale co má dělat na Staroměstském náměstí? Nebo u Stavovského divadla?
Zuzana Pivcová
28.8.2017 10:32
Chodníky jsou odvozeny od slova chodit, ale často se po nich jezdí. Abych řekla pravdu, dělá mi občas problém vzít na vědomí, že je tam i pruh pro cyklisty. Přitom v někdejší NDR to už bylo před lety. Pokud tedy cyklisté opravdu jedou ve svém vyhrazeném pruhu, nemůžu nic namítat. Jenže často je to jinak. K bezpečnosti chodců přispívá samozřejmě i kvalita chodníku. Některé jsou přímo ohrožující. Kvůli tomu jsem už ve dvou případech psala na odpovídající odbor MÚ. Překvapila mě celkem slušná reakce a hlavně poměrně brzká náprava.
Naděžda Špásová
28.8.2017 10:19
Tak tohle bude problém asi všude. U nás v Ústí se s tím taky občas setkám, ale není to naštěstí tak často, jako na rovince v HK.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA