Ilustrační foto: pixabay.com
Češi a úspory. Jak na tom jsme?
12. 9. 2017Polovina českých rodin by měla problém, kdyby musela zaplatit nenadálý výdaj přes deset tisíc korun. Čtvrtina rodin by, pokud by přišla o hlavní zdroj příjmů, vydržela jen jeden měsíc, pak by už neměla z čeho pokrýt základní potřeby jako je jídlo či nájemné. Zkrátka, s úsporami na tom nejsme moc dobře a zdá se, že si za to z velké míry můžeme sami.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Baloušková
14.9.2017 19:33
Šetřit a s rozumem utrácet jsem se naučila už v dětství. Nikdy jsem neměla vysoké příjmy a důchod podle toho vypadá. S penězi vyjdu a žasnu, jak si mladí nedokáží vytvořit ani minimální rezervu. Utrácejí za nepotřebné věci, vyhazují potraviny, nešetří vodu, elektřinu, jezdí zbytečně autem, používají kreditní karty, mají spotřebitelské půjčky. Často jsem v práci žasla nad kolegy, kteří neměli v rodině před výplatou doslova na rohlíky, ale na cigára měli vždy. Děkuji rodičům za dobrou výchovu k finanční gramotnosti.
Zdenka Jírová
13.9.2017 00:04
Mě také maminka učila si spořit. I z maličkého kapesného jsem ušetřila mamince na dárek k Vánocům.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA