Židé ve  Francii

Židé ve Francii

16. 9. 2017
výročí
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Jarmilko, díky za zajímavý článek i za krátké vysvětlení. Chápu to a stejně mi to rozum nebere. Čím dál větší záhada je pro mě ve 21. století terorismus a nenávist ve jménu víry. Všechna ta zvěrstva, která se páchají ve jménu boha, která páchají myslící bytosti. Ne, nepochopím...
Jarmila Komberec Jakubcová
Antisemitismus má dvě roviny - jednu ekonomickou a idelgickou. U té první jde o to, že Židé nesměli vykonávat odborná řemesla, vlastnit půdu a museli nosit oblečení odlišující je od křesťanů (vysoké klobouky, žlutá kolečka atd). Tak jim zbývalo dělat buď obchod nebo finance.Druhý problém byl v předsudcích vůči nim, neznalost jejich zvyklostí či svátků.Což tvá dodnes. A tak když se lidé moc zadlužili, vyhnali Židy pryč aby nemuseli své duhy platit.To samé dělal i král. Nejvíce Židy poškodil 4.vatikánský koncil. To je zhruba vše k antisemitismu.
Zdenka Jírová
Nikdy jsem nepochopila nenávist k Židům. Proč? Náboženská zástěrka snad mohla rozčilovat lidi při vzniku křesťanství, ale později a dokonce v současnosti? To nedovedu pochopit.
Zuzana Pivcová
Jsem ráda, že mají Židé svůj vlastní stát, kde je nikdo nepronásleduje, tak jako v průběhu historie. Díky, Jarmilko, za zajímavý příspěvek.
Olga Štolbová
Asi jsem hloupá, ale spíš nevědomá. Nechápu antisemitismus, nevím, proč někomu vadí, že je někdo žid, černoch, cikán. Rozlišuju lidi na slušné a neslušné, poctivé a nepoctivé. Doufám a věřím, že takových je nás většina. Díky...*****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%