Zdenka Jírová
28.9.2017 00:00
Jsem nekuřák, tak se mne tento zákon netýká, mám jen větší možnosti zajít do restaurací, aniž bych se po příchodu domů musela celá vyprat a vykoupat. Mám ale jinou zkušenost. Celý svůj život jsem pracovala na hygienické stanici. Nevím, před kolika léty, ještě hluboko za socializmu, vyhlásilo se takové provolání s heslem " Lékaři nekouří".Naše stanice se do té soutěže také přihlásila. Přestalo se kouřit na pracovištích, vznikly malé kuřárny, ale ty se zakrátko také zrušily , zákaz platil i s kouřením před budovou. Ředitelka vydala příkaz: Kdo bude přistižen poprvé, sníží se mu plat o pokutu 500,-Kč, podruhé dostane vyhazov / to už bylo po revoluci/. Nikdo si nestěžoval, nikdo na pracovišti nekouřil, i když ta soutěž byla dávno zapomenutá. Moje spolupracovnice , kuřačky se to hladce odnaučily a byly rády.
Ilona Erika Kolář
27.9.2017 17:19
Přestaňte kouřit a nic Vás nezardousí. Není nic otravnějšího a protivnějšího než kuřáci, kteří volají po "svých" právech.
Zdena Proboštová
26.9.2017 18:57
Pravda pravdoucí a těch vajglů po zemi před hospodama. Okamura jasně říkal, že noviny a politici neříkají pravdu, když tvrdí, že na západě se to ujalo a naopak stoupla návštěvnost hospod. Jo nikdo to nechtěl slyšet, naše hospoda taky vykazuje nedostatek hostů, zato dokud je teplo, tak v pátek nebo sobotu to před hospodou žije. Ale to se nelíbí nám, jo jo :-)
Marcela Pivcová
26.9.2017 13:37
Myslím také, že tento zákon k ničemu dobrému nepřispěl. Nebo snad je estetické posezení u dveří hospůdky, kam si návštěvník s dovolením obsluhy vynese židli (případně s půllitrem a cigaretou sedí mezi kytkami v betonovém květináči)? Jakpak asi bude v zimě? Jsem nekuřák, ale raději bych se zastávala nějakého koutku k posezení uvnitř - avšak dobře větraného!
Dana Puchalská
26.9.2017 08:34
Je to opravdu podivný zákon. Připadám si jako kdyby mi bylo 15 let a schovávala se s cigaretou před rodiči. Asi si zákonodárci usmysleli, že budeme žít jako ovce. Pan Nekvasil mi mluví z duše. Napadá mně při tom jak to asi vypadá v naší nejslavnější kavárně- Slavii. Nejdřív tam kouzlo zničil architekt výměnou zařízení a teď tohle. A to nemluvím o tom že se jim ještě podařilo zlikvidovat kavárnu Savarin v ulici Na příkopech. Z té rovnou udělali Mac Donalda. A jakou ta měla tradici. Chápu rodiče, nechtějí aby jejich děti dýchali špatný vzduch, ale co je moc to je moc. A mezi nám- děti by do hospůdek a vináren a kaváren chodit neměly. Je to fakt podivná doba. Cizinci koukají a nestačí se divit. A volně chodit po ulicích ještě nikdo zatím nezakázal Holt těm co toto vymýšlí chybí zdravý selský rozum. Jsme tu zkrátka a dobře už jako v Absurdistánu.
Mirek Hahn
25.9.2017 13:33
....má to svou logiku. Nejdřív v hospodách vybudovat stavebně oddělené prostory, takže se vygenerovala nějaká práce pro stavební firmy a řemeslníky, zaplatili to hospodští. Pak úplný zákaz kouření v hospodách, to podpoří nákup elektronických cigaret, zaplatí to elektrokuřáci.... Myslím, že do dvou let přijde zákaz elektrocigaret a objeví se prodej bezdýmných inhalačních tyčinek. Při tom všem se stále velmi dobře prodávají tabákové výrobky s gigantickou spotřební daní, kuřáci kouří doma, na zahradě a schování za budovou městské kotelny. Takhle se podporuje ekonomický růst :-)
ivana kosťunová
25.9.2017 12:29
Češi přežijí všechno. Jenom občas bývají papežštější nežli papež