Ilustrační foto: ingimage.com
Rychlá chůze je lepší než běh
25. 9. 2017Čím dál více se mluví o tom, že svižná chůze je lepší než běh či cvičení. Skvělá zpráva nejen pro lenochy, ale i pro lidi vyššího věku, kteří si z různých zdravotních důvodů nemohou cvičení dovolit. Zkrátka, chůze je čím dál více "in".
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
27.9.2017 23:38
Běhám nerada a trčet v posilovně by mě nebavilo. Chůzi jsem vždycky vnímala jako přirozenější a mně bližší. Vzhledem k tomu, že nemáme auto, hodně chodíme nebo jezdíme na kole.
Hana Rypáčková
26.9.2017 15:26
Chodím často čtyři hodiny, to je tak akorát v chladném počasí do patnácti km. V teplém je chladivější jízda na kole a kombinace obou. Pod kopcem zamknout kola a jít na vrchol.Krokoměr míval jeden z party a pořád kontroloval ,jak jdeme rychle, nechtěl si nic prohlížet a fotit .Bylo to nepříjemné.Z pohybu musí být radost , prožívat okolní krásu světa všemi smysly.
Mirek Hahn
25.9.2017 14:13
Pět tisíc kroků za dvacet minut ? To jsou skoro čtyři kilometry...., to bude tak hodina, možná třičtvrtě...., anebo je to nějaký rychlý tryskochodec :-) Chodit je fajn.
Eva Mužíková
25.9.2017 12:27
Denně nachodímněkolik kilometrů, na delších procházkách rychle, po okolí tak jak mne Vede Bertík:))) Neomezuji se v žádném případě v jídle, to co sním " navíc", vychodím.. Chodím hezky vzpřímeně. Potkávám daleko mladší ženy s kulatými zády, hlavou skloněnou a stačilo by opravdu málo, jen mít pevnou vůli. Když musím chůzi z důvodů onemocnění omezit, jsem tomu nerada, připadá mi, že kynu:)))
Stanislava Saze
25.9.2017 11:35
Chodím denně. Plně s článkem souhlasím. Nepřidá se v Pardubicích někdo?
Věra Ježková
25.9.2017 10:55
Chodím ráda. Rychle. Běhat nemůžu, kvůli srdci nestačím s dechem. Už jsem si koupila dva krokoměry, oba se mi porouchaly. Na třetí se nechystám. Chůze je pro mě dobrá nejen na tělo, ale i na duši. Každou starost musím rozchodit. Když jsem se učila na zkoušky z nezáživných předmětů náročných na paměť, např. z marxistické filozofie na VŠ, nachodila jsem u toho kilometry.
Alena Tollarová
25.9.2017 09:48
To bych řekla! Neběhám, ale chodím denně. A od té doby, co mám díky íčku krokoměr, tak vím, že pět tisíc kroků není skoro nic ... Spím sice jako dudek, ale záda bolí pořád, takže zázraky se v tomto směru jaksi nedějí.
Věra Lišková
25.9.2017 09:28
Zajímavý článek, potkávám často 94 letou paní na její pravidelné procházce. Chůze je prospěšná tím, že se rozproudí více krev a tím se udržují žíly v dobrém stavu, spalují se tuky a procvičují svaly. Samé prospěšné věci pro naše zdraví, proto choďme co nejvíce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA