ilustrační foto: pixabay.com
Hrátky s češtinou. No tááák… nebuď labuť!
10. 10. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
11.10.2017 20:07
Ke 14 si pamatuju tohle - ranní ptáče, dál doskáče, víc sežere a dřív chcípne
Libor Farský
11.10.2017 16:17
Oprava: 1.Have a bee in one's bonnet
Mít včelu v čepici. (Nikoliv brouka v hlavě, to je správně až v mých českých idiomech).
Jaroslava Handlová
11.10.2017 12:26
Pokusím se: 2. neposedný jak pytel blech. 3. Ptát se hvězd. 15. Držet na uzdě- omezit. Libore, vidím, že u 15. jsem zvolila zcela opačný výklad, než Ty. Cítím se úplně dutá, raději skončím. Ale pobavilo mě to výborně.
Marie Novotná
10.10.2017 18:11
Jeden je za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet .Dávát 5 ! * protože,vymyslet,napsat a při tom pobavit početnou skupinu stále vesele myslících íčkařů se fakt povedlo.
Věra Ježková
10.10.2017 16:16
Článek potěšil mou lingvistickou duši. Umět používat idiomy v cizím jazyce znamená tento jazyk velmi dobře umět. Nápad mám jen ke čtyřce. Neříká se „Tak jistě, jako že dvě a dvě jsou čtyři“? Těším se na pokračování.
Věra Lišková
10.10.2017 15:22
Číslo pět je aktuální v politice. Mlátit prázdnou slámu. Jinak nevím a těším se na další hrádky.
Naděžda Špásová
10.10.2017 15:12
Liborku, jednoznačně vede čeština. Ach, jak je ten náš jazyk košatý. K 10. Je ti to platný, jak mrtvýmu zimník, k 2. Šijou s ním všichni čerti., k 6. Vypadá, jako kdyby utek hrobníkovi z lopaty. k 8. Je to jako mluvit do dubu. A už mě nic nenapadá a máš to, pane profesore, za 5*****.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA