Hrátky s češtinou. No tááák… nebuď labuť!
ilustrační foto: pixabay.com

Hrátky s češtinou. No tááák… nebuď labuť!

10. 10. 2017
Hrátky s češtinou
Autor: Libor Farský
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Magicgiant
K šestce bych řekla, že se používá "UZLÍČEK KOSTÍ" .
Helenka Vambleki
Ke 14 si pamatuju tohle - ranní ptáče, dál doskáče, víc sežere a dřív chcípne
Libor Farský
Oprava: 1.Have a bee in one's bonnet Mít včelu v čepici. (Nikoliv brouka v hlavě, to je správně až v mých českých idiomech).
Jaroslava Handlová
Pokusím se: 2. neposedný jak pytel blech. 3. Ptát se hvězd. 15. Držet na uzdě- omezit. Libore, vidím, že u 15. jsem zvolila zcela opačný výklad, než Ty. Cítím se úplně dutá, raději skončím. Ale pobavilo mě to výborně.
Marie Novotná
Jeden je za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet .Dávát 5 ! * protože,vymyslet,napsat a při tom pobavit početnou skupinu stále vesele myslících íčkařů se fakt povedlo.
Hana Rypáčková
Hezkýýýýý.
Věra Ježková
Článek potěšil mou lingvistickou duši. Umět používat idiomy v cizím jazyce znamená tento jazyk velmi dobře umět. Nápad mám jen ke čtyřce. Neříká se „Tak jistě, jako že dvě a dvě jsou čtyři“? Těším se na pokračování.
Věra Lišková
Číslo pět je aktuální v politice. Mlátit prázdnou slámu. Jinak nevím a těším se na další hrádky.
Naděžda Špásová
Liborku, jednoznačně vede čeština. Ach, jak je ten náš jazyk košatý. K 10. Je ti to platný, jak mrtvýmu zimník, k 2. Šijou s ním všichni čerti., k 6. Vypadá, jako kdyby utek hrobníkovi z lopaty. k 8. Je to jako mluvit do dubu. A už mě nic nenapadá a máš to, pane profesore, za 5*****.
Libor Farský
Anglicky umět přece nemusíte, vycházejte z doslovného překladu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%