Ilustrační foto: pixabay.com
Moje angličtina
12. 10. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
13.10.2017 07:32
Také jsem v šedesáti začala jako samouk s vnoučaty tento jazyk. Mám plnou krabici pomůcek , nahrávek a knih. Slovíčka na záchod a do vlaku notýsky... Vnoučata se smějí mé výslovnosti, ale na překlad z AJ jsem dobrá, trochu si i čtu, al mluvit je stále horší a horší. Přeji hodně dalších jazykových příležitostí.
Naděžda Špásová
12.10.2017 23:19
Na angličtinu jsem chodila několik let. Bohužel to skončilo mým odchodem ze zaměstnání. Ale něco v hlavě zůstalo, takže sem tam rozumím a přečtu. Mám v rodině angličtináře, takže žádný stres. Jste dobrá. :-)
Oldřich Čepelka
12.10.2017 21:06
Dobrá zkušenost. Já na jazyky nejsem dobrý. Anglicky jsem se začal učit, když jsem chodil na střední školu, ale do kurzu pro pracující (my měli Aj zakázaný, museli jsme se učit jen německy, protože žádná Anglická demokratická republika na rozdíl od NDR neexistovala). ) Výsledek - pasivně umím velmi dobře, aktivně skoro vůbec, hodně umím říct, ale když někdo promluví... V cizině jsem byl vždy nejvýš na týden, to se nerozmluvíte...
Zuzana Pivcová
12.10.2017 17:41
Když jsem před lety učila němčinu na jazykové škole, měla jsem svůj konverzační styl výuky, který se posluchačům moc líbil, protože opravdu mluvili, chyba nechyba. S učebnicí to mělo málo společného. Nejlépe se ale stejně člověk naučí v cizojazyčném prostředí, nebo alespoň i u nás s rodilým mluvčím. To Vám opravdu fandím, díky kamarádství Vás teď už asi angličtina nepustí, a to je dobře!
Věra Ježková
12.10.2017 15:05
Váš přístup k angličtině se mi líbí. V našem věku už jde učení mnohem hůř než za mlada, ale když si najdete formu, která vás baví, je to paráda. Fandím vám. (Mám vystudovanou R a N na VŠ, v zaměstnání jsem musela číst v angličtině odborné texty. Mluvit – „jedině s kulometem v zádech“, jak kdysi pravil kolega o němčině.)
Věra Lišková
12.10.2017 13:41
Nejsem ráda, že jsem nepokročila ve stejné snaze (číst anglicky) dál a zasekla se, jen díky své lenosti. Máte můj obdiv.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA