Ilustrační foto: pixabay.com
Vejce v centru pozornosti
20. 10. 2017Jsou zatracovaná i milovaná. V minulosti běžná, nyní hojně diskutovaná. Kvůli dobrému či špatnému vlivu na zdraví, kvůli zvyšující se ceně. Zkrátka, z vajec se stalo celospolečenské téma.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
22.10.2017 13:26
Mám ráda syrové žloutky. Pokud jsou vejce jakkoliv tepelně upravená, tak co nejméně tuhá. Kupujeme je z domácího chovu, ale také u Poláků. Máme s nimi dobré zkušenosti. Zas tolik jich nepotřebuji, aby mě trápila jejich cena. Horší je to v početnějších rodinách s dětmi v pubertě. Tam zdražení určitě pocítí.
Věra Ježková
21.10.2017 14:20
Co by na to řekla Betty Mac Donaldová? (Vajíčka mám ráda; jejich budoucí konzumace mne snad nezruinuje.)
Mirek Hahn
20.10.2017 15:41
Vejce rád i když jich moc nesním. Nechám stranou ty cholesterové legendy a připomenu jak to je a bude s cenou. Cena se jako u všeho bude odvíjet od poměru nabídky a poptávky. Bude-li tedy přibývat zdravých, volných chovů a ubývat intenzívních velkochovů, bude produkce nižší a náklady na jedno vejce vyšší. Cena se pomalu a plíživě vyšplhá někam k sedmi kačkám za kus. Když se k tomu přidá nějaká panická poptávka, může to být i víc. Mně se klecové a halové chovy taky nelíbí, slepice tam jsou jak v pekle. Ale já sním vajec tak málo, že je mi jedno kolik budou stát, v ročním rodinném rozpočtu je to skoro nic.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA