Jedná se o poutní chrám Narození P. Marie. Tento velký kostel se nachází v jedné obci, která patří katastrálně do města Zlína. Nedaleko od něho je hodně navštěvovaná a vyhlášená ZOO. Do lázní patřících do této lokality si hosté jezdí odpočinout a načerpat nové síly ve výživném sirném prameni, nebo si zahrát golf na přilehlém golfovém hřišti. Název obce byl asi odvozen od jednoho pracovitého jedince, který se zásoboval dřevem na zimu a neustále ho porcoval na menší a menší kusy.
Foto: autorka
Poznej tento kostel
31. 10. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
2.11.2017 08:07
Blahopřeji všem, kteří uhodli, a pro ty ostatní mám odhalení - je to ŠTÍPA
Naděžda Špásová
1.11.2017 10:50
Ano našla jsem to, nikdy jsem tam nebyla, ale může to tam být moc hezké. Je to daleko.
Marie Měchurová
31.10.2017 10:03
Máte pravdu, titulek měl být - ve které obci se nachází tento kostel ?
Zuzana Pivcová
31.10.2017 09:30
Jé, já jsem to našla. Napřed mi pomohla zoo a pak název kostela. Ten název obce je svérázný. Taky by mohl souviset s nějakým hmyzem, který na člověka zaútočí.
Jitka Hašková
31.10.2017 09:25
Jak jsem pochopila, máme asi najít název části Zlína, kde se kostel Narození P.Marie nachází. Název kostela je nejen v článku, ale i na fotce. Také je na fotce název blízkých lázní Kostelec. U Zlína je jedna velmi známá ZOO se zámkem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem