Ilustrační foto: pixabay.com
Ráno mého dětství
6. 11. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Macháčková
7.11.2017 10:49
Paní Hano, teď prý z těch vinařských závodů dělají dům pro seniory. Jen ty sudy tam už nebudou.
Zdenka Jírová
7.11.2017 01:13
Já neměla takové povyražení ve viných sudech, zato jsem byla zabalena v posteli, maminka do mě lila hrnečky s lípovým čajem a medem. Maminka byla hodná, téměř vždy mě "vykurýrovala" sama, k doktorovi se šlo, když to byla angína. V pozdějším věku ,mě hnisavé angíny hodně trápily.
Lidmila Nejedlá
6.11.2017 18:06
Jako dítě jsem byla nemocná jen jednou, a to ve dvanácti letech. Snad vám ty nemoci v dětství i závidím. Blanko, zajímavá a hezká vzpomínka.
Jana Šenbergerová
6.11.2017 17:22
To bylo jiné stonání, než u nás doma. Nejhorší bylo povinné (s vínem nemělo nic společného) pocení. Dokud mi po čele netekl pot čůrkem a peřiny nebyly propocené, nesměla jsem vystrčit ani malíček. Když si představím, že dnešní děti (aspoň moje vnoučata to tak mají) ani při horečnatých onemocněních nejsou v posteli, ale hrají si, tak nechápu, jak jsem ten "teror" mohla ve zdraví přežít. Jak já vám ty sudy závidím! :-)
Naděžda Špásová
6.11.2017 16:44
Taky prý jsem jako malá byla pořád nemocná. Mně hlídala babička, u které jsme tehdy bydleli. Moc si na to nevzpomínám, myslím, že moc hezké vzpomínky na dětství nemám. Určitě ne takové, jako jsou, Blanko, ty tvoje.
Mirek Hahn
6.11.2017 12:59
Příjemné :-) Ještě, že jsem se svou náklonností k dobrému vínu nevyrůstal mezi sudy....
Zuzana Pivcová
6.11.2017 11:27
Opět velmi milé a procítěné vyprávění. My jsme bydleli na náměstí v činžáku. Obě se sestrou, ale hlavně já, jsme patřily k neustále nemocným dětem. Nebýt dobrá žákyně, asi bych vůbec nedohnala učivo. Někdy mi bývalo zle, měla jsem horečku i 40 stupňů a musela jsem se povinně potit, což bylo zlé. Ale jakmile mi trochu otrnulo, tajně jsem si natahala do postele hračky a tam se s nimi vyřádila. Jako trochu starší už nás nikdo nehlídal.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA