Ilustrační foto: pixabay.com
Hrátky s češtinou: Zleva doprava a zpět...
11. 11. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
13.11.2017 13:45
Smekám pomyslný klobouk před těmi, kteří dokáží vytvořit celé věty. Mně se jen podařilo ještě vzpomenout na pár dalších slov: nord-dron, mara-Aram, jasan-nasaj, mířím, šíříš, šílíš, mávátko-oktávám. Jinak díky za doplnění!
Zuzana Pivcová
12.11.2017 09:14
Věty žádné neznám a sama nevytvořím. Tak snad ještě Sas, pop, mim, gag, klk, cíl-líc, bar-rab.
Zuzana Pivcová
11.11.2017 19:49
Tak to docela koukám, kolik se toho objevilo. Přiznávám se, že když jsem připravovala Marcelin článek k vydání, dopředu jsem si napsala jen: kov-Vok, lak-kal, krm-mrk, Zeus-Suez, Avon-Nova, korán-nárok, z oboustranných pak ještě kuk, bob, Anina a Axa. Možná, že už tu něco je, tak se omlouvám, přišla jsem až teď.
Naděžda Špásová
11.11.2017 19:06
Marcelko, přidala bych ještě radar, madam, set - tes, neb - Ben, šok - koš, lep - pel, mír - Rím (platí slovensky?). To je asi tak vše, co mě tak rychle napadlo.
Helenka Vambleki
11.11.2017 17:08
Nevypusť supy ven.
Zeman nemá kámen na mez.
Nána bílá válí banán.
Kája má maják.
Nedej mu rum jeden.
Lidovce blbec vodil.
Ivo, lež na manželovi.
Jez, Amazonko a okno zamazej.
Motal atom.
Udus v sudu.
Ďasa na pusu supa nasaď.
I zeman ležel na mezi.
Báře jede jeřáb.
Je blbej.
Maloval hlavolam.
Kuna nese nanuk.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA