Ilustrační foto: Eva Jiříková
Hrátky s češtinou. Omyl nebo humor?
19. 11. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Čípová
19.11.2017 18:37
Některá přísloví jsem neznala, některá běžně používám. Ale nikdy jsem o jejich významu nepřemýšlela. Díky za poučení.
Blanka Macháčková
19.11.2017 18:24
Rčení z bodu 7 (sytý hladovému nevěří a s jídlem roste chuť) patří do vyšších politických pater a sedí jako zadek na hrnec. (Slovo na p... nerada používám, ale bylo by výstižnější.)
Jana Šenbergerová
19.11.2017 15:17
Sem tam omyl, sem tam humor a máme o čem přemýšlet. Mimochodem, občas bych měla chuť vzít opravdu nohy na ramena, aby mě nezdržovaly svou pomalostí. :-)
Naděžda Špásová
19.11.2017 14:39
1. Zmizel, jak pára nad hrncem. Víc mě dneska nenapadá. Máš to, Liborku, zase moc pěkné. Máš to za 5*****.
Věra Ježková
19.11.2017 13:33
Němci také berou nohy na ramena, kromě vazu (krku) lámou ještě nohu. Držet někomu palce v doslovném smyslu chápu tak, že ho za ty palce držím. Jinak si ale umím představit situaci např. napínavého hokeje, kdy palce sevřu. A můžu tak mít původ rčení. Rčení pod č. 9 mi jsou sympatická, 3 a 4 neznám. Celkově prima. :-)
Alena Tollarová
19.11.2017 13:08
Nedávno jsem zase jako vždycky při otírání potu z čela i odjinud prohlásila "jsem zpocená jako myš". A vůbec, proč se říká zpocený jako myš? Už to vím - myš se prý ve stresu, když si s ní např. hraje kočka, opravdu potí. A potí se i laboratorní myšky. Kdo máte kočku a myš, můžete prosím potvrdit? Já mám jen dvě myšky, ale ty k pokusu nepůjčím. Nepotí se, jsou to kamarádky. A Jinak je tu tedy další moudro/přísloví - hraje si s ním jako kočka s myší.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA