Hrátky s češtinou. Omyl nebo humor?
Ilustrační foto: Eva Jiříková

Hrátky s češtinou. Omyl nebo humor?

19. 11. 2017
Hrátky s češtinou
Autor: Libor Farský
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslav Kolín
V tanečních: "Slečno, já se potím jako prase. Potíte se taky tak?" Chyba, prase nemá potní žlázy, tudíž se nepotí. :)
Eliška Murasová
Dnes jsem jela autobusem a paní povídá druhé paní "má svoji hlavu". Okamžitě se mi vybavil váš článek a mysli mi letělo, no čí by asi byla, když ne jeho....
Marie Faldynová
Vzít nohy na ramena - představuji si pádící osobu budící dojem, že paty za chvíli bude mít ve výši ramen.
Marcela Pivcová
A co když si někdo "udělá strejčka?" - jak to dělá a proč? A také nevím, proč někdo chodí kolem něčeho jako kočka kolem horké kaše - naši kocouři by ke kaši ani nepřistoupili, natož aby ji ještě dokola obcházeli. A třeba: "Ťal do živého" je zavrženíhodné, ne-li trestný čin!
Zuzana Pivcová
Proč se třeba už dávno začalo říkat Jdi do háje! a později Trhni si nohou (moderněji ploutví)?? A proč je někdo šťastný jak blecha?
Helenka Vambleki
Vlez mi na hrb-v reálu si nedovedu představit, že někdo ještě leze na postiženého chudáka s hrbem :-) Vzít rozum do hrsti - opět realisticky pojato - vidím mozeček na dlani...tam mi asi prd pomůže :-) Sypat si popel na hlavu - opět reálně, chudák provinivší se, ještě si hlavu ušpiní :-)
František Schmíd
Vaše příspěvky se pěkně čtou a těším se na další.Co se týká Bakalářů podle mojich námětů v Brně to byly: Kontrola,Šílenec a Tři chlapi a dáma,v Ostravě Do lesíčka na čekanou,a jeden v Bratislavě.Občas je opakují,ale dají se najít na internetu .Zdraví Franta Schmíd.
Libor Farský
Tak, to jsem, Zuzko, neslyšel zase já.
Zuzana Pivcová
Ještě jsem si vzpomněla, že místo rčení Já o vlku a vlk za humny, jsem slyšela poněkud drsnější Já o ho... a stojím v něm.
Zuzana Pivcová
Dost už tu bylo řečeno, hlavně Věrka se už zhostila němčiny. Minule jsem psala vše (rčení k obrázkům), dnes mě nenapadá nic. Inu, jak říkají Němci, es ist nicht jeden Tag Sonntag, ačkoliv paradoxně zrovna dnes neděle je. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%