ilustrační foto: pixabay.com
Kladívko v polích
24. 11. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František MENDLÍK
30.11.2017 12:00
Dráha má opravdu hezké uniformy pro průvodčí a výpravčí jsou elegantní. Ale na stavědlech se slouží v civilu. Takže ať tam slouží třeba v podvlékačkách, jenom když postaví správně vlakovou cestu.
František MENDLÍK
30.11.2017 11:50
Honzíku máš zcela pravdu. Vždyť v padesátých letech byli za vzor dáváni sovětští strojvedoucí v parních lokomotivách. Hleděli z budky v parádních stejnokrojích se zlatými nárameníky. A Britští letci létali v uniformách.
František MENDLÍK
29.11.2017 21:31
Honzíku já jsem měl vždy heslo Nejdůležitější je výsledek. A když už jsme o toho zevnějšku, my jsem ještě měli zlaté nárameníky. To byla větší paráda nežli dnes.A přesto mne to nedojímalo. Mám odpor k uniformám všeho druhu.
Jan Krones
29.11.2017 21:13
Nemáš úplně pravdu s tím výpravčím v podvlékačkách. Šaty dělají člověka. Jako kravaťák jsem vždycky vyjednal lepší cenu a podmínky, než když jsem byl v oděvu do terénu. A když špinavé vagóny a nádraží, tak alespoň ten vyžehlený s plácačkou…
František MENDLÍK
26.11.2017 16:58
Možná proto mají moje železničářské povídky hlavu a patu a vyznačují se dokonalou znalostí prostředí. jsou částečně autobiografické a pravdivé. neumím fabulovat. Takže na dráze bývá Fanouš Rendl v alternaci s Lojzou Bernátem.
František MENDLÍK
26.11.2017 16:54
Lidmilo já jsem pracoval na dráze po celý život, to jest 43 let jako výpravčí vlaků. Dopisoval jsem do celostátního časopisu Železničář a otiskli mi 62 humoristických povídek.
Lidmila Nejedlá
26.11.2017 15:55
Františku, lidé, kteří znají práci na dráze se musí bavit. Fanouš Rendl jsi asi ty, viď.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA