Kladívko v polích
ilustrační foto: pixabay.com

Kladívko v polích

24. 11. 2017
Můj příběh
Hodnocení:
(4.4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František MENDLÍK
Dráha má opravdu hezké uniformy pro průvodčí a výpravčí jsou elegantní. Ale na stavědlech se slouží v civilu. Takže ať tam slouží třeba v podvlékačkách, jenom když postaví správně vlakovou cestu.
František MENDLÍK
Honzíku máš zcela pravdu. Vždyť v padesátých letech byli za vzor dáváni sovětští strojvedoucí v parních lokomotivách. Hleděli z budky v parádních stejnokrojích se zlatými nárameníky. A Britští letci létali v uniformách.
Jan Krones
Perfektní výsledek a slušný vzhled se navzájem nevylučují.
František MENDLÍK
Honzíku já jsem měl vždy heslo Nejdůležitější je výsledek. A když už jsme o toho zevnějšku, my jsem ještě měli zlaté nárameníky. To byla větší paráda nežli dnes.A přesto mne to nedojímalo. Mám odpor k uniformám všeho druhu.
Jan Krones
Nemáš úplně pravdu s tím výpravčím v podvlékačkách. Šaty dělají člověka. Jako kravaťák jsem vždycky vyjednal lepší cenu a podmínky, než když jsem byl v oděvu do terénu. A když špinavé vagóny a nádraží, tak alespoň ten vyžehlený s plácačkou…
František MENDLÍK
Možná proto mají moje železničářské povídky hlavu a patu a vyznačují se dokonalou znalostí prostředí. jsou částečně autobiografické a pravdivé. neumím fabulovat. Takže na dráze bývá Fanouš Rendl v alternaci s Lojzou Bernátem.
František MENDLÍK
Lidmilo já jsem pracoval na dráze po celý život, to jest 43 let jako výpravčí vlaků. Dopisoval jsem do celostátního časopisu Železničář a otiskli mi 62 humoristických povídek.
Lidmila Nejedlá
Františku, lidé, kteří znají práci na dráze se musí bavit. Fanouš Rendl jsi asi ty, viď.
Libor Farský
Nebo taky "Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán"

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%