FOTO: autorka
Čokoládové překvapení
9. 12. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
11.12.2017 17:17
Vždycky jsme na stromečku pár čokoládových figurek měli, ale ty tam musely zůstat. Byli jsme tři a vždycky jsme dostali kousek čokolády k rybímu tuku. Docela se divím, že se mi čokoláda nezošklivila, zatímco k rybímu tuku mám averzi dodnes. :-)
Svým dětem jsme figurky na stromeček dávali. Jedny Vánoce nám nešlo na rozum, jak je možné, že ze stromečku nemizí. Jednou večer jsme si chtěli s manželem jednu figurku utrhnout pro sebe, a ehhle, on tam byl jen pěkně upravený staniol bez čokolády. Nenašli jsme už ani jednu. Pěkně nás ty naše holky převezly. :-)
Marie Ženatová
10.12.2017 17:19
Díky za hezkou vzpomínku. My jsme měli nabalené ve staniolu jen kostky cukru a na stromku ještě visela červená jablíčka. Maminka dělala také domácí čokoládu, ale ta byla většinou na talíři pod stromečkem... Dnes jsem byla na návštěvě u rodiny syna a tam mne vnučka učila, jak se dají z barevných obalů čaje vykouzlit nádherné papírové hvězdičky na stromeček. Také mi ukázala deset roztomilých uháčkovaných zimních čepic s bambulemi pro své sestřenice a bratrance - škoda, že jsem to nevyfotila...
Blanka Macháčková
10.12.2017 08:32
Hezký příběh s moc hezkou pointou. Dnes už rodiče zase dětem balí oříšky. Čokoláda se nenosí.
Zuzana Pivcová
9.12.2017 20:10
Tvůj článek mě, Helenko, přivedl k zamyšlení, jak to vlastně bylo u nás. Tak s jistotou vím, že jsem nedávala peníze na besídku, protože jsem nebyla v Pionýru. Ale nevzpomínám si, kdy jsme měli poprvé kolekci. Ano, měli jsme ve zlatě zabalené ořechy a pak myslím nějaké fondány nebo želé, to bylo levnější než čokoládová kolekce. Ale i tak jsme mívali krásný stromeček, protože jej zdobily nádherné skleněné a korálkové ozdoby, na horních větvičkách se pohupovali ptáčci, na vršku byla špice a celý dojem dokreslily zlaté a stříbrné staniolové řetězy. Na to si maminka potrpěla.
Hana Rypáčková
9.12.2017 19:01
Hezké.Balili jsme do staniolu i krabifky od sirek, z obalu byla taková taštička. Ale čokolàdu do formiček maminka vařila, byla taková změklá a tu jsme nebalili..
Dana Puchalská
9.12.2017 18:13
Moc krásný příběh. My jsme doma balili do papírků nejen ořechy, ale i kostky cukru. A ta první kolekce byla pro mně něco fakt neuvěřitelného. Ale ty plněný sladký bonbony mi nechutnaly. Měla jsem ráda a mám doteď duté figurky. A ještě sněhové pečivo posypané hrubým cukrem. To byla taky dobrota
a to nemluvím o polomáčených želé arabeskách(doufám že jsem ten druh pojmenovala správně). Ale když nastala doba, že máma i táta nosili kolekce z práce, tak to už jsem se na ně moc netěšila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA