Ilustrační foto: pixabay.com
Sama sobě Ježíškem
22. 12. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
26.12.2017 23:00
Také platím kartou, účtenky za běžný nákup neschovávam. Díky Radku, budu opatrnější.
Lenka Hudečková
24.12.2017 11:09
Mně se jednou stalo něco podobného, chtěla jsem zaplatit kartou, což jsem i udělala, ale pokladní "spadla" kasa, dlouho jsem čekala než ji nahodí, nicméně mi pak řekla, že jí nevylezl lístek od platby a tudíž to není z karty stržené. Tak jsem jí dala hotovost. Ale vzala jsem si lístek, kde bylo jasně napsáno, že jsem platila hotově. No a přijedeme domů a na bankovním účetnictví jsem viděla, že platba proběhla. Jelikož se to stalo ve Varech a my už byli doma, tak jsem ihned volala někam do Penny, provolala jsem tedy dost peněz, než jsem se dostala tam, kam jsem měla....A trvalo to asi měsíc, ale peníze mi vrátili. Paní účetní někde v Praze jasně viděla, že šly dvě stejné částky za sebou, jedna kartou a druhá hotově. Ale musela jsem si počkat, až se jim to proúčtuje atd. Bylo to jen přes 300 Kč, ale ....nedala jsem se, nač taky...
Hana Rypáčková
23.12.2017 10:10
Pokud vím, kolik mám na účtě, že to není moje vina, odešla bych bez zboží nebo do jiné pokladny. Hotovost nemívám.To bych se cítila jako sto let za opicemi.Někdy ve Zverimexu nechtějí kartou a mají smůlu, jdu jinam. Už mi jedna prodavačka řekla, že se jim to nevyplácí..Taky si myslím, že je to chyba pokladní a že by nevymámila novou platbu.
Dana Puchalská
23.12.2017 02:23
Zatím se mi to nestalo. Ale přítelkyni vyjela z kasy u našich,,čiperných obchodníků,, učtenka nad kterou kroutila hlavou. Tam bych si já osobně dala pozor. Šla tam zpět a terminál prý špatně tiskl. A už tam nevstoupila.
Zdenka Jírová
22.12.2017 22:47
Účtenky od spotřebního zboží vyšší ceny si schovávám, ale ze supermarketu by mě to ani nenapadlo. Díky za radu.
Alena Tollarová
22.12.2017 20:38
To je dobře, Radku, že jste si nenechali tuhle zkušenost pro sebe a podělili se o ni. Taky se mi sem stane, že termínál nechce vzít kartu a není to nedostatkem peněz na účtu. Pokladní většinou řekne, že se to stává. Je fakt, že účtenky za běžné nákupy neschovávám a asi bych si měla dávat pozor. Přemýšlím o tom, jak by vám obchodník dokazoval, že "zboží odešlo, aniž by bylo zaplaceno" . Když už nic jiného, tak musela přece nutně následovat další transakce na stejnou částku platbou v hotovosti ... Asi to takto zkouší.
Zuzana Pivcová
22.12.2017 19:06
Moje sestra má špatnou zkušenost, tak hlavně kontroluje účtenky hned po zaplacení. Já jsem na tohle velký lajdák, který se ještě nepoučil. Budu ostražitější. Díky za informativní poučení, Radku, a ať už se vám nic takového nestane.
Jitka Hašková
22.12.2017 17:50
Díky za upozornění, já schovávám jenom záruky a měsíc účtenky za platby kartou, ostatní ne. Nedávno se mi stalo něco podobného, že mi nepřišly včas peníze na účet a kartou to nešlo, tak jsem platila hotově.
Radovan Cakl
22.12.2017 16:26
Libore, právě, že šlo o nákup potravin před velkou rodinnou sešlostí. Nalezení účtenky bylo o to větší štěstí. /// Hani, několikrát se nám už v minulosti stalo, že terminál odmítl kartu, i když peníze na účtu určitě byly. Proto na nákupy bez hotovosti nejezdíme.
Naděžda Špásová
22.12.2017 16:12
Vzhledem k tomu, že jsme v Účtenkovce, tak účty máme. Tohle se nám naštěstí nestalo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA