FOTO: autorka
Hrátky s češtinou - jídlo
23. 12. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
27.12.2017 13:58
Zatímco si někdo naloží, jakoby měl jít na pařezy, já si spíš dám tolik, co by vrabec na ocase unesl.
Libor Farský
24.12.2017 21:36
Živit se, večeřet, snídat, obědvat, svačit, přesnídávkovat, stolovat, krmit se, cpát se, dlabat, žrát, hltat, papat, papinkat. Dobrou chuť, Helčo.
Zuzana Pivcová
23.12.2017 20:53
Napadlo mě v tomto okamžiku pouze, že je možno "žrát jak protržený" nebo jako když "mám duté nohy". Když jsem byla malá, jedla jsem ale "jako vrabčák". Naši kocourkové, když vylížou beze zbytku, tak podle našeho vyjádření "snědli i s miskou". Na víc teď nemám čas, ale pobavilo mě to.
Helenka Vambleki
23.12.2017 20:29
Nebojte se, Jiří, jsem normálně přechýlená, jen tady na íčku mě každý zná jako ptáčka červenku :-)
Jiří Lupoměský
23.12.2017 20:19
Naprosto souhlasím s autorkou článku v tom, že čeština je úžasný jazyk. Je na ní znát i to, že je ze všech slovanských jazyků nejdokonalejší (nejdéle se vyvíjela, to je prokázáno). Zastávám názor, že má-li člověk ocenit svou mateřštinu, musí znát alespoň jeden, ale raději dva a více cizích jazyků. Dnes v různých sdělovacích prostředcích vládne angličtina, i když ti, kteří ji tam prosazují, ji moc neznají. A to nemluvím o výslovnosti, to je přímo hrůza. Jen mě trochu mate nepřechýlené příjmení autorky. Pracoval jsem jedenáct let u nadnárodní firmy, kde nebylo zakázáno mluvit a psát jinak než anglicky, ale "nebylo to očekáváno" (což bylo v podstatě totéž jako zákaz). Vzpomínám si, že jsem více než rok komunikoval mailem s osobou v USA než jsem zjistil, že je to žena! Přechylování je - podle nejen mého názoru - úžasná výhoda!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA