Ve městě pod kopcem mají Václavské náměstí (na snímku), ale Praha to není. Komplex církevních staveb je však velmi známý, a proto jsem jako titulní fotku dal méně známý pohled na hlavní objekt. Z ostatních fotek je patrné, že jde o úžasnou barokní stavbu (založili jezuité, stavěl slavný Carlo Lurago). Zahrnuje zejména bohatě zdobené kaple v ochozech a samotný kostel Nanebevzetí Panny Marie se stříbrným tepaným oltářem. Tuším však, že celý komplex nebyl za minulého režimu vydrancován ani zneužit, jako se stalo klášterům v Teplé (kasárna) nebo u Králík (věznice). Nakonec jsem připojil velmi populární fotku s hlavním průčelím, tak jsem vám to aspoň ztížil její temnotou.
Foto: autor
Poznáte toto poutní místo?
2. 1. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Seitlová
3.1.2018 20:16
Vloni v létě jsem zde byla na zájezdě, ihned jsem Svatou Horu poznala. Je to nádhera.
Oldřich Čepelka
3.1.2018 17:23
Ano a děkuji, že jste mi pomohli zhodnotit tu moji námahu s focením a vymýšlením :-) Je to Svatá hora v Příbrami.
Jana Baloušková
3.1.2018 15:00
Byla jsem tam na poutích i jen tak projít se, posedět. Je prý to místo s kladnou energií. Doporučuji navštívit v době, kdy je tam klid a vnímat tu krásu bez davů návštěvníků.
Alena Vávrová
2.1.2018 18:59
Poznala jsem jen z textu a úvodní fotky. Také jsem měla tu čest před lety vyjít pověstné .....horské schody a shlédnout tu krásu (a bohatství).
Jana Šenbergerová
2.1.2018 16:35
Tak tam jsem určitě nikdy nebyla, ale našla jsem si o tomto místě pěkný článek i s fotografiemi. Některé Hory už jsou takové.
Naděžda Špásová
2.1.2018 15:24
Dalo mi toho zabrat, ale našla jsem to. Nikdy jsem tam nebyla. Možná, že jsme kolem někdy jeli, vypadá to tam pěkně.
Marie Novotná
2.1.2018 14:03
Měla jsemtu čest .Loňskéhoroku jsem tam byla.Úžasná památka.I povolenku na vjezd zdarma dávají. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem