Matky a dcery: Láska i válka
Ilustrační foto: ingimage.com

Matky a dcery: Láska i válka

8. 1. 2018

Víte, co je to matrofobie? Psychologové tak nazývají případy, kdy se dcera obává toho, že se bude chovat úplně stejně jako její matka. Je jich hodně, ale o složitých vztazích mezi dospělými dcerami a matkami se mluví málo.

rodina
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Mám dvě dcery, pro dvě partnerovy jsem maceška. Jsem jaká jsem a ony také. Zatím jsme to přežily, i když mé šance na přežití jsou podstatně menší. Jsem ráda, že jsem jiná, než byla moje maminka, která by mohla být klidně svatořečená, a doufám, že mé dcery budou aspoň trochu jako já a nebudou se brát příliš vážně. Jsou spíš po babičkách než po mně.
Věra Halátová
Jaká matka, taká Katka, se říkalo. A co? Dobrá matka má dobré dcery, špatná matka špatné. Padesátiletá Markéta došla ke zdrcujícímu poznání? Pane bože. A po kom by měla být, po sousedce?
Alena Tollarová
Dceru nemám, takže nevím. Ale dcerou jsem a je fakt, že jsem se jednou podívala do zrcadla a najednou tam viděla mámu. Dost mě to vzalo. Už tu dlouhých 19 let není a nikdo mi neříká, že bych měla její vlastnosti. Takže možná jo, možná ne ... nevím.
Blanka Macháčková
Jsem celá svoje matka. Se všemi plusy i mínusy. Ale protože na ni všichni vzpomínají v dobrém, nijak se matrofobie nebojím.
Věra Ježková
Celý život jsem trpěla matčinou potřebou mít o mně neustále přehled a zasahovat mi do soukromí. Bydlela blízko mne, nebylo úniku. Téměř denně mi telefonovala do práce, měla jsem ji stále „za zády“. Veškeré vysvětlování a prosby o více volnosti byly marné. Teprve od té doby, co je v Domově pro seniory, se cítím svobodná. A jezdím za ní ráda a dobrovolně jí o sobě vyprávím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%