Ilustrační foto: ingimage.com
Matky a dcery: Láska i válka
8. 1. 2018Víte, co je to matrofobie? Psychologové tak nazývají případy, kdy se dcera obává toho, že se bude chovat úplně stejně jako její matka. Je jich hodně, ale o složitých vztazích mezi dospělými dcerami a matkami se mluví málo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
8.1.2018 19:59
Mám dvě dcery, pro dvě partnerovy jsem maceška. Jsem jaká jsem a ony také. Zatím jsme to přežily, i když mé šance na přežití jsou podstatně menší. Jsem ráda, že jsem jiná, než byla moje maminka, která by mohla být klidně svatořečená, a doufám, že mé dcery budou aspoň trochu jako já a nebudou se brát příliš vážně. Jsou spíš po babičkách než po mně.
Věra Halátová
8.1.2018 18:06
Jaká matka, taká Katka, se říkalo. A co? Dobrá matka má dobré dcery, špatná matka špatné. Padesátiletá Markéta došla ke zdrcujícímu poznání? Pane bože. A po kom by měla být, po sousedce?
Alena Tollarová
8.1.2018 14:03
Dceru nemám, takže nevím. Ale dcerou jsem a je fakt, že jsem se jednou podívala do zrcadla a najednou tam viděla mámu. Dost mě to vzalo. Už tu dlouhých 19 let není a nikdo mi neříká, že bych měla její vlastnosti. Takže možná jo, možná ne ... nevím.
Blanka Macháčková
8.1.2018 12:57
Jsem celá svoje matka. Se všemi plusy i mínusy. Ale protože na ni všichni vzpomínají v dobrém, nijak se matrofobie nebojím.
Věra Ježková
8.1.2018 08:33
Celý život jsem trpěla matčinou potřebou mít o mně neustále přehled a zasahovat mi do soukromí. Bydlela blízko mne, nebylo úniku. Téměř denně mi telefonovala do práce, měla jsem ji stále „za zády“. Veškeré vysvětlování a prosby o více volnosti byly marné. Teprve od té doby, co je v Domově pro seniory, se cítím svobodná. A jezdím za ní ráda a dobrovolně jí o sobě vyprávím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA