Foto: autorka
Ztratil se zdravý (selský) rozum
22. 1. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
22.1.2018 17:46
Elenko, já už igelitovou tašku platím pěkně dlouho a skoro všude. Většinou si o ní řeknu. Nad článkem jsem se pobavila. Bože, kolik máš v tom pravdy. Vietnamci jsou dršgrešle a vyčůránkové. A děsně lžou. Teď mi došlo, že nám v knihkupectví taky nezabalili knížku, ale spíš asi proto, že jí vnučka vzala a šla. *****
Věra Ježková
22.1.2018 16:46
Zpoplatnění igelitových tašek mi nevadí. Už spoustu let s sebou běžně nosím dvě látkové – jednu přes rameno, jednu do ruky. Prostě proto, že se bojím, že se mi igelitka protrhne. Velmi se mi ale nelíbí, když mi nemíní v obchodě dát do sáčku třeba knížku nebo zboží z papírnictví.
Marie Doušová
22.1.2018 15:58
Opravdu hloupé nařízení, které si každý vyloží podle sebe . Plně souhlasím s Ivou K.
Blanka Macháčková
22.1.2018 15:20
Někde nezabalí, jinde 2x. Nakupovali jste někdy v Bille uzeninu? Nejdřív papír a pak sáček. To mi hlava nebere.
Jana Šenbergerová
22.1.2018 13:25
Že my jdeme vždycky od extrému k extrému. Spousta zboží balit nepotřebuje, zatímco jiné se bez obalu nese domů špatně. Většinou s sebou máme látkovou tašku a nějaké plastové sáčky, abychom nebyli zaskočeni. Vždycky to ale také nemusí vyjít. Díky za upozornění.
Alena Tollarová
22.1.2018 13:24
V balíčku je ukryta knížka o rozměrech 19x12x2 cm. Teď jsem ji schválně změřila. Hravě by se vešla do menšího mikrotenového sáčku, jaké si bereme zadara třeba na pečivo. Dávat knížky nahaté mi přijde opravdu kách a obchody by při ceně knih určitě nepřišly na buben, kdyby kousek papíru nebo tyto sáčky měly. Tesco už dlouho má tašky, co se po čase úplně rozpadnou. Určitě zase bude záležet na každém obchodníkovi, jak se s nařízením vyrovná. Vždyť ty mnohdy i veliké tašky, co nám ještě v prosinci dávaly obchody zadarmo, musely jaksi nejdřív koupit!
Hana Rypáčková
22.1.2018 12:40
Toho jsem si vůbec nevšimla. Na vánoční nákupy dávali ještě jejich reklamní tašky zdarma a po vánocích jsem nic nekupovala.
Jarmila Komberec Jakubcová
22.1.2018 11:59
V Plzni za igelitky platím dle velikosti a nosnosti tašky. Knížky krásně balí do papíru, tedy alespoň mně ji zabalili tak před týdnem.Asi hodně záleží na obchodníkovi a jeho přístupu k zákazníkovi.
Zuzana Pivcová
22.1.2018 11:36
Tašky jsou za peníze, ale igelitové sáčky ne. To už by bylo opravdu hloupé, aby si zákazník v hypermarketu neměl do čeho dát pečivo nebo ovoce a zeleninu. Ale souhlasím s Tebou, že v některých obchodech jiný obal než zpoplatněná taška není. Přede mě také rovnou posunuli nezabalenou bavlněnou košili nebo mikinu a knihy stejně jako u Tebe. Tak teď už si nosím preventivně jednu sbalenou igelitku a 2 sáčky s sebou pro případ, že bych nečekaně něco koupila. Ke kabelce nosím jinak většinou látkovou tašku a v ní vždy foťák, malou lahev s vodou, často deštník, papírové kapesníky atd.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA