Češi a alkohol. Smutná bilance.
Ilustrační foto: ingimage.com

Češi a alkohol. Smutná bilance.

31. 1. 2018

Polovina mužské populace České republiky pije takové množství alkoholu, které je považováno za rizikovou hranici. Ženy na tom nejsou o mnoho lépe. Vyplynulo to z nejnovějšího výzkumu na toto téma.

alkohol alkoholismus
Hodnocení:
(4.8 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Je to opravdu o zkušenosti s alkoholem. Když máte alkoholika v rodině, nepotřebujete slyšet lékaře, že alkohol škodí zdraví. Ženy odbourávají alkohol hůř, než muži a v tomto směru jsem superžena. To se mi pak snadno nepije, heč!
Pavel Kozák
Málokdy zůstane u té jedné,jak píše paní Ilona je problém.Ale 2 deci kvalitního vínka nepoškodí zdraví. Suchej únor provozuji i když moje okolí tvrdí , že nejsem normální.Já totiž ani nechci být normální.
Dana Puchalská
Statisticky podchyceno..........škoda to číst. Ten spolek mužů je něco jako osvěta z Armády Spásy? Nebo se snad mýlím???
František Pašingr
Suchej únor je sympatická akce. Suché víno piji celý rok, ale v únoru whisky nebo koňak nahradím suchým ginem. Strašit alkoholismem v mém věku je legrační. Když jsem to nestihl od mládí, tak nyní to již nedoženu.
Zorka Horká
Pivečko pijem, vesele žijem .... :-)
Mirek Hahn
Kořalička teta moje, stále se mnou postrkuje, .... kořalička teta má, ta mi plete nohama :-)
Olga Štolbová
Říká se, že do rakve patří tělo pořádně zhuntované. A Češi se snaží. Nejsem úplný abstinent, ale stačí mi 2-3 deci vínečka týdně. To znamená, že někdo popíjí i za mně.
Dagmar Bartušková
...otylých...
Dagmar Bartušková
Mělo by se snad popíjení alkoholu zakázat, tak jako kouření?! A co takhle spočíst, kolik otylích lidí spocívá denně kus dortu, sladí nápoje a dieta tabu?! Kdo má něco proti alkoholu, tak s ním musely být problémy v rodině, nebo pil 1. ligu a nezvládl to, nebo má zakaz z důvodu nemoci. Že by to bylo bez příčiny, to se mi nechce věřit. Alkohol patří ke společnosti stejně jako pití kávy. Mám ráda vínko a pivko, není nad posezením s přáteli se sklenkou-/ami/ vína či piva. Cheers!
Dana Tomanová
Bez alkoholu se cítím dobře, se sklenkou kvalitního vína ještě lépe...a když je dobrá společnost :-)...doporučení mám od kardiologa :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%