FOTO: autorka
Děda a dědeček
13. 2. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
13.8.2022 09:36
Věrko, zajímavé vyprávění. Vždy nám z mládí něco v paměti zůstane a něco podvědomě vypouštíme. Ale vždy, alespoň u mne, převažuje to pozitivní.
Věra Ježková
16.2.2018 08:18
Děvčata, děkuji. Maruško, jsem ráda, že jste mi napsala, protože vím, že jsme přes Příbram spřízněné duše.
Marie Doušová
15.2.2018 09:48
Bydlím v Příbrami celý život a o svojí jediné babičce jsem také psala. Dědu jsem žádného nepoznala a měla jen jednu babičku ,kterou jsem měla moc ráda.Moc pěkně napsané.
Hana Rypáčková
15.2.2018 08:03
Hezké vzpomínání, jednoho dědu jsem nepoznala, umřel brzy. Pražský děda- o něm jsem už psala. Mašinfíra a veselá kopa.
Eva Mužíková
14.2.2018 21:28
Jà jsem poznala jen dědu a babičku ze strany tatínka, maminčiny rodiče bydleli daleko a nenavštěvovali se. Děda zemřel když jsem byla hodně malá. Babička Kateřina byla takové malé kulaté dobrotisko, vzpomínám si že stále nosila tlusté bílé pletené punčochy jejichž konec od kotníků byl černý. Moc se mi líbily, říkala jsem jim kopýtka.......Hezké vzpomínání Věrko.
Blanka Macháčková
14.2.2018 15:32
Takové podobné příběhy zapisuji do knihy "Babičko vyprávěj". Je moc důležité uchovávat vzpomínky.
Marie Seitlová
14.2.2018 15:23
Já měla štěstí, zažila jsem oba dědečky i babičky. Všechny jsem měla moc ráda, ráda jsem k ním jezdila. Ale ta má Olomoucká, byla pro všechny vnoučata vrbou. Mohli jsme se ji svěřit, poradila a naše lásky znala dříve než naši rodiče. Děkuji za článek, zase jsem na ně zavzpomínala.
Jana Kollinová
14.2.2018 10:29
Hezká vzpomínka. Můj brněnský dědoušek mě provázel celým dětstvím až do dvanácti let, kdy jsme se odstěhovali. Každou neděli jsme chodili spolu s rodiči a babičkou do lesů zvaných Hády. Dodnes vidím jejich nádheru, na jazyku mám chuť truskavců a pěny vyšlehané z bílků s přidanými lesními jahodami nebo křehký salát z ptačího salátu. Ach, jak krásné to byly časy. :-)))). Děkuji za článek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA