Texasky, prekony… Jaké džíny jste nosili?
Ilustrační foto: pinterest.com

Texasky, prekony… Jaké džíny jste nosili?

25. 2. 2018

Pamatujete, jak ve filmu Starci na chmelu mladí horovali pro texasky? To byl tehdy běžně užívaný termín pro kalhoty, které způsobily revoluci v oblékání. Ale Češi pak ještě hodně dlouho čekali, než se pro ně staly běžně dostupnými. Pojďme do doby, kdy džíny bývaly předmětem touhy.

móda retro
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Halasová
Prekony byly z oděvního podniku z Prešova, později šili Le Cooper. Zpočátku se nechávaly šít "rifle" u Vietnamců, moje první pravé džíny jsem měla až v 35 letech z Tuzexu, tehdy byl problém sehnat bony.
Mirek Hahn
Značky Rifle a Pace mi chybí... Pace a Super Rifle mívaly zipy na zadních kapsách. Ale zaplaťbůh už si můžeme koupit jeany kdy nás napadne :-)
Dana Tomanová
Moje první džíny byly "Levisky" z Tuzexu ve Spálené a byly to béžové denimky. Milovala jsem je a byla na ně patřičně hrdá, neb jsem na ně stála ve frontě několik hodin (pamatuji, že tam jedna slečna omdlela, jak ji to vysílilo). Vydělala jsem si na ně na brigádě v Jankovce, kde jsme se sestrou otloukaly sváry na výrobcích, klouby na rukou jsme měly celé otlučené...joooo, to byly časy.
Marcela Pivcová
Popravdě si už nevzpomínám, jaké jsem měla první texasky, samozřejmě, že nějaké z české výroby. Wild Cat z Tuzexu jsme měly se Zuzkou obě a když jsem v nich poprvé vplula do učebny chemie, zaslechla jsem hned na uvítanou tiché zhodnocení mých pubertálních žáků: Vole, vona má džíny! - Dodnes jsou džíny nezbytnou součástí mého šatníku.
Olga Škopánová
Máte plnou pravdu moje děti už nikdy nebudou mít takovou radost z nových džín jako jsem měla kdysi já.
Libor Farský
Takže, milé dámy, já zde cítím silnou nostalgii , ten Tuzex vám vyloženě chybí. Dneska i ty hloupé banány koupíte na každém rohu a to není vono!
Jitka Chodorová
Nosila jsem džíny od 18let, kupovaly se většinou v Tuzexu, Prekony taky neznám, ale další značky ano, krom kalhot jsem měla i sukně z džínoviny, taky bundu, a je to pořád nedílná část mého šatníku.
Marie Doušová
Džíny jsem nosila a stále ještě nosím. Na výlety jsou stále praktické.
Olga Škopánová
Moje děti jen těžko chápou že můj nejkrásnější vánoční dárek byly rifle koupené v Tuzexu za pokoutně sehnané bony.
Hana Rypáčková
Od čtrnácti let je nosím nepřetržitě. A že jich bylo! Zelené se širokými nohavicemi do pasu s řemenem, ale bez puků.Mrkváč z Maďarska už i dětem a džínovè oblečky, šaty...Už mám jen dvoje, poslední jsou superúzké a oblíbené. Určitě si ještě nějaké koupím, jestli nedostanu od vnuček , co jsou jim už malé a neonošené.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%