Johan
Foto: archiv autora

Johan

26. 2. 2018
Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Pěkně vyprávěný příběh!
Zdenka Jírová
Zajímavá vzpomínka. Jsem ráda, že jsem ničemu podobnému nebyla vystavena, narodila jsem se v posledních měsících války.
Jana Kollinová
Přečetla jsem článek se zvláštními pocity. Narodila jsem se ve Vogelsbergu, kam byli moji rodiče totálně nasazeni, v roce 1944, pár měsíců před koncem druhé světové války. Místní úřady odmítly přání rodičů uvést jméno Jana tak maminka nakonec souhlasila s alternativou Johanna a až po sedmi letech po válce, a nekonečném úsilí mých rodičů, jsem získala "DUPLIKÁT" rodného listu, který mi umožnil prokázat vlastní identitu s křestním jménem Jana.
Libor Farský
Je to divné, když mi toho Němčoura je líto?
Hana Rypáčková
Život je jak klubko nití a někdy pěkně zamotaný. Takové příběhy mám ráda.
Lidmila Nejedlá
Zajímavá vzpomínka na jeden válečný osud.
Jana Šenbergerová
Zajímavý příběh. Kolik různých příběhů nosíme v hlavách! Jen některé mají to štěstí nebo příležitost, že se z nich dostanou ... A to je dobře.
Zuzana Pivcová
Vyprávění příběhu se mi líbí, jen mi vrtá hlavou (archivní nemoc z povolání), proč nebyl Johann odsunut. Nebo byl stále v zajateckém táboře, nejspíš americkém, a na práci pouze "zapůjčen"?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%