Ilustrační foto: ingimage.com
Mýty kolem spánku. Zapomeňte na ně
9. 3. 2018
Sklenička alkoholu na dobrou noc. Po mléku se dobře spí. Čím jsme unavenější, tím lépe se vyspíme. Toto často slyšíme v souvislosti se spánkem. Jde o pověry a nesmysly. Právě ke spánku se jich váže hodně.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Novotná
14.3.2018 15:18
Evo Balúchová a kolik spánku potřebujete, když po 8hod. spánku závidíte těm, co mohou spát!!
Kateřina Baziková
12.3.2018 09:23
Tělo regeneruje při 3. a 4. fázi nonREM spánku. Těch je nejvíc na zzačátku spánkového cyklu. Proto se taky říkávalo, že hodina spánku před půlnocí vydá za dvě po půlnoci. REM spánku je nejvíce k ránu.
Své informace čerpám z odborných knih, doplněných kurzem o poruchách spánku. Jsem psychiatr.
Olga Škopánová
12.3.2018 09:16
Kdybych měla lítat k lékaři ještě i s tím že špatně spím tak nedělám nic jiného.
Eva Balúchová
11.3.2018 16:41
Měla jsem období kdy jsem spávala 3 někdy 4 hodiny.Už jsem byla zoufalá,ale dcera mi donesla knihu Spánek je umění.Tak jsem se hodně dozvěděla.Důležitý je pobyt venku,ložnici bez televize,počítač zapínám na chvíli,spát ve tmě,v chladnu....Je mě líto dětí,kteří musí spát v pokoji kde hraje do noci televize.Sice usínám v 9h,ale v 5 už jsem vyspalá.Jsem ráda,že jsem nemusela sáhnout po prášcích.Obdivuji a závidím všem spáčům.
Marie Doušová
11.3.2018 10:05
Přiznávám , spím špatně a léčím to knihou s kterou jdu spát. Čtu až do úplného vyčerpání , pak knihu odložím a pokouším se usnout. Už jsem zkoušela všechno možné , ale asi nejlepší je nemít žádné starosti,které se vám stále honí v hlavě.
Ludmila Vacková
11.3.2018 09:30
Ano, každý to máme jinak. Bohužel patřím k těm, kteří nespí moc dobře. Mám to tak celý život. Snažím se dodržovat spánkovou hygienu. Bohužel někdy se v večer vloudí negativní myšlenky. Nejhorší je začít na noc řešit problémy. Tady platí staré dobré : ráno moudřejší večera.
Zuzana Pivcová
10.3.2018 20:11
Už kdysi jsem tu psala článek o spánku a znovu říkám každému, kdo dobře spí, ať si toho velice váží. Já jsem celý život špatný spáč, a proto dělám vše pro to, abych si spánek vnějšími i vnitřními zásahy ještě víc nepohoršila. Rady nikomu dávat nechci, protože, jak píše Jana, každý to má nastaveno stejně jinak. V současnosti jsem šťastná, že už nemusím vstávat před 5 ráno, jako předtím do archivu. Ty skoro dvě hodiny jinak jsou hodně znát. A přechod na letní čas se mnou bude zase určitou dobu mávat.
Věra Ježková
10.3.2018 09:42
Souhlasím s Liborem. U televize klimbám. Třetí kafe dne si dávám kolem osmé večer. Na spaní mi nepomáhá nic, prášky jsem zrušila už dávno. Usínám špatně, v noci se budím, ale už se tím nevzrušuji. Tělo si řekne. Budím se kolem šesté.
Dana Puchalská
10.3.2018 08:43
Já jsem schopná usnout i v MHD. A káva na stolku vesele chladne a TV hraje a já spím jako mimino. Jediné co mi pomáhá když nemůžu někdy usnout je, vzít si do ruky nějakou obzvlášť nudnou knihu nebo časopis a usnu. A to mám celý život. A umělé zvuky mi absolutně nevadí,spíše naopak.
Dagmar Bartušková
10.3.2018 08:30
"Babské rady", různé medikamenty a j. budu brát možná na vědomí tehdy, pokud by nastaly problémy se spaním. Doposud se řídím i v tomhle sama sebou. S kávičkou ráno vstávám a na noc s ní usínám. Při puštěné telce jsem po chvíli v "limbu".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA