Grenadýrmarš. Znáte toto jednoduché jídlo?
ilustrační foto: pixabay.com

Grenadýrmarš. Znáte toto jednoduché jídlo?

5. 4. 2018

Vím, že valná většina čtenářů a především čtenářek ví naprosto přesně, o čem je řeč, ale myslím, že s našimi důchody neuškodí občas si připomenout jídla jak jednoduchá, tak především levná a při troše snahy i velmi chutná.

Můj příběh
Autor: Petr Halda
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
My to známe jako nudle s bramborama. Od mojí mamky - hodně cibule osmažit na sádle, přihodit a opéct vařené brambory a pak vše smíchat se širokými nudlemi - k tomu kyselá okurka a věřte i moje děti to milují, ani uzenina tam nemusí být.
Jana Šenbergerová
Zbytky upravuji různě, ale o grenadýrmarši jsem slyšela poprvé teprve nedávno. Možná někdy vyzkouším, ale nebude to ze zbytků. Nudle nám nezbývají, protože je téměř nevařím.
Zdenka Hillová
vařím ho taky moc nám chutná (dávám k tomu kys. okurek ) je to opravdu dobrota :)
Marie Doušová
Nikdy jsem neslyšela Grenadýrmarš, ale u nás doma se vařila Uhlířina , která má stejný recept , jen místo těstovin, tam maminka dávala bramborový knedlík . Už si moc nepamatuji , jak to chutnalo , ale jedli jsme to a nikdo v rodině neprotestoval.
Kateřina Pekárková
Dobrý den, neznáte někdo recept na haši? Můj děda ji dělával, ale dnešní recepty na netu jsou úplně jiné, vím že maso nezapékal , ale smíchal s nějakými špalíčky, asi z bramborovéko těsta. Dával to do velkého kastrolu a já jsem to jedla nejradši z něj. Děkuji
Lenka Nějaká
Zdravíčko lidičky, je mi 30 a čtu tento web dlouho... Po tomto článku jsem se registrovala :-) Zdravím autora - je to krajan cca 6 km. Miluju jednoduchá a krásná jídla... Můj děda(už tady není 16 let) vařil božskou rajskou, roštěnou o svíčkový se vůbec nezmiňuji, bylo by to na celou stranu, když umřel a po nějaký době jsem se ptala táty jak to děda dělal? " Já nevím, já myslel,že to víš ty." Já vím kulový, mě chutnalo a myslela jsem, že chutnat bude vždycky.... Kdesi ve staré kuchařce z antikvariátu jsem našla recepty a uvařila jsem... podle táty to bylo skoro ono, ale něco tomu chybí ( zkušenost?, něco navíc?...) Na jedné oslavě mi táta(dnes už skoro důchodce) řekl, že jeho babička vařila vynikající pivo, doma v polních podmínkách, když umřela tak se otce ptal jak to dělala a on(můj děda) mu odpověděl: " Já nevím, já myslel, že to víš ty." Čili situace se opakuje a my stále víme kulový..... Moje myšlenka! Pokud vaše děti nebo vnoučata,nestojí o vaše rady(dnes nic neobvyklého) , tak já a spousta dalších ANO !!! Děkuji
Růžena Kuželková
Dneska jsem se dostala na tento Web a pokud se mohu zúčastnit,tak u nás se tomuto jídlu říká "grenaďák" a děla se přesně podle tohoto receptu,poprvé jsem se s ním setkala v "minulém století",když jsme byli stanovat na Moravě u Znojma.Tehdá zbyly zbytky všehochuti a proto jsme to smíchali dohromady a bylo po "bídě".Jsem ráda,že jsem v této skupině a zdravím všechny kdo se v této skupině "pohybují",hezký den R.
Zuzana Pivcová
Nikdy jsem to neslyšela a jako původem němčinářka bych to samozřejmě spojovala s něčím zcela jiným. Vzhledem k tomu, že jsem léta nevěděla, co je nějaká závodní jídelna či stravenky (to jazyková škola nevedla), asi bych za tento zajímavý pokrm byla docela vděčná. :-D
Věra Ježková
Věděla jsem, že existuje, ale ne přesně, co to je. To bych mohla. Před lety jsem byla překvapena, jak jsou dobré vařené brambory s rýží. A cibulí, samozřejmě. S uzeninou, nebo bez ní.
Hana Šimková
Tak já jsem vůbec nevěděla, že to, co si někdy smíchám ze zbytků se jmenuje Grenadýrmarš. S tímto názvem už to získává větší respekt, než použité zbytky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%