Byla jsem sama,
jak jsou i jiní sami,
když radost semele
ti těžké soukolí,
byla jsem sama
s tisíci myšlenkami,
jež bolí dospěle,
ať řekneš cokoli.
Byli jsme spolu,
svěží jak nové ráno,
kdy kouzlo svítání
ti oči otvírá,
byli jsme spolu,
kde je to prokázáno,
když dnes jen ve spaní
se láska prostírá?
Jsme oba sami,
bez síly po vzkříšení,
a každý cestu svou
jen sobě vyšlapal,
jsme oba sami
a třetí cesta není,
jdu s tichou otázkou
Má dáti? nebo Dal?
Ilustrační foto: pixabay.com
Sami
7. 4. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
9.4.2018 13:55
Zuzku jsem už mnohokrát vyzývala, aby své básně vydala - zatím jsem stále nepochodila. Ale z mé strany poslední pokus ještě zdaleka nebyl! (Třeba mne přece jen jednou poslechne).
Zuzana Pivcová
8.4.2018 18:30
Tady nejde z mé strany ani tolik o skromnost, jako o určitou lenost a neochotu shánět někde peníze a sponzory. Když vidím, jak se prodávají kalendáře i60......
Jitka Caklová
8.4.2018 17:56
Doma mám knížečku Šedesát odstínů lásky, vydanou redakcí i Jiřího samizdatové vydání se Zuzčiným podpisem, dovezené z íčkařského setkání v Rožnově. Nádherné básně přímo od srdíčka.
Jiří Libánský
8.4.2018 11:42
Opravdu by to chtělo zpřístupnit širší veřejnosti. Někteří vědí, že jako opravdu velký obdivovatel Zuzany poezie jsem se i pokusil o jakési samizdatové vydávání. Všechny snahy naráží na téměř chorobnou skromnost autorky.
Jitka Caklová
7.4.2018 21:22
Má dáti, dal v lásce neplatí. Dlouho byli jsme sami, šli každý vyšlapanou cestou svou. Nic se nezměnilo, jen ruku v ruce plníme si cíle, rukou nerozdílnou, společnou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu