FOTO: autorka
Tajemné místo Vladimírov
6. 4. 2018Pokaždé, když stojím na Řípu a hledím západním směrem na jedinečné panorama kopečků Českého středohoří, stejně se nakonec můj pohled stočí k jednomu bodu. U jednoho z četných lesíků, jimiž jsou vkusně protkány lány úrodné půdy Podřipska, se dá zahlédnout jakási pro můj zrak neidentifikovatelná budova.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
6.4.2021 22:24
Děkuji, já vím. Chodím často kolem. Cestou, která je na fotkách, už ale v určité části nikdy nepůjdu a stejné fotky nepořídím. Staví se tam obchvat.
Filip Kapaňa
6.4.2021 20:36
Dobrý den. Možná by vás zajímalo že Vladimírov už je v rekonstrukci. Dnes už tam je hotová spodní část, která je obyvatelna.
Eva Balúchová
16.4.2018 22:22
Přiblížilas nám, kdysi krásný statek, pěknými fotkami i pěkným povídáním.Bohužel už ho asi nikdo do původního stavu neopraví,škoda.Ale tys zažila krásné dobrodružství a my s tebou.A ještě jsi měla hezkou vycházku.
Alena Tollarová
10.4.2018 09:13
Aleno, Jano, Naďo, Zuzko, Eleno, Soňo, Limi i Vám, pane Michale, děkuji za to, že vám tajemné místo stálo za připojení pár slov.
Lidmila Nejedlá
8.4.2018 20:32
Alenko, komu asi patří polnosti dnes. Musel to být hezký statek a bylo v něm určitě živo. Díky, že jsi ho objevila, ale myslím si, že to nepřežije, nikdo by nechtěl jít na samotu. Hezké fotky.
Soňa Prachfeldová
8.4.2018 08:15
Ty turistko, moc ráda jsem se s Tebou prošla ! To je u nás neprobádaných a neudržovaných zajímavých míst. Bezva !
Elena Valeriánová
7.4.2018 12:54
Aleno, u váss musí být prostě nádherně. A ty to umíš krásné zdokumentovat a přiblížit ostatním. Máš můj obdiv. Zajímalo by mě, co s tím bude, komu to patří? Ta dobová fotografie vypovídá o bývalé nádheře. Jaká škoda, že to takto dopadlo. Děkuji.
Michal Beránek
6.4.2018 22:41
Paní Aleno, podrobně jsem si prohlédl ty fotky a dost mě dostal ten pohled na tu rodinu před prosperujícím statkem, zřejmě spokojení lidé.............a dále potom jak je to nyní - to je strašné kam to dospělo........ kam zmizeli jejich potomci, proč je to tak devastované,atp. Foto je zřejmě 2.pol.19.století, bylo by zajímavé jak se statek vyvíjel dál, osudy vlastníků a potomků a kdy začal takhle chátrat.
Zuzana Pivcová
6.4.2018 20:26
Asi bylo těch zvědavých nebo spíš zvídavých více, proto ta tabule. Je ale pravda, že už tam může být dlouho. Pod nějakou obec to musí spadat nebo Katastrální úřad by měl mít taky záznam. Ale Ty si poradíš, viď?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA