ilustrační foto: pixabay.com
Tříska
9. 4. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lubomír Müller
12.4.2018 09:59
Děkuji vám všem za krásná vyjádření. Vaše slova mne těší, a také se nad nimi zamýšlím. Ano, "tříska" bývá pro nás často symbolikou něčeho bolestivého, co z nás musí ven. Přeji vám, ať ty třísky skutečné, i ty symbolické, ve vás nezůstávají dlouho, pokud vám je život už "zadřel", a vy je dokážete sami, nebo s pomocí někoho blízkého, snad i milovaného, odstranit.
Lidmila Nejedlá
10.4.2018 19:15
Kdo si nezadřel v dětství třísku, jako by nebyl. Maminka mi je vyndávala jehlou, zmáčkla mi prst tak, že to ani nebolelo. V seniorském věku jsem expert na zaražené trny hluboko do masa. Lubomíre, moc hezky se to čte.
Libor Farský
10.4.2018 09:51
Jsem nadšený bohatou slovní zásobou, kterou Lubomír dokáže citlivě popisovat své pocity při pohledech do krajiny ze skoro ptačí výšky. Zejména v odstavci s větami začínajícími slovem "Jsem". Kouzelné...
Vladislava Dejmková
9.4.2018 20:14
Výborné vyprávění! Já jsempro změnu zkoušela chemické pokusy. Naštěstí to skončilo jen zakouřením bytu a výpraskem!
Marie Doušová
9.4.2018 18:32
Pane Lubomíre, to snad není ani možné , že jme v mládí měli stejný zákaz lézt na lavičku pro kominíka na střechu. Byla to moje touha a jednoho dne jsem neodolala a tajně vylezla přesně po takovém žebříku jako vy, na tu vysněnou lavičku u komína. Rozhled do okolí byl úchvatný a nezapomenutelný. Horší bylo, když se vrátil taťka z práce a zjistil , že jsem na půdě. Hrozně jsem se lekla a snažila jsem se rychle dostat dolů , ale špcle špinavého žebříku se začaly protáčet a já zůstala vyset vysoko u střechy a čekat , až mě táta sundá.Byl z toho výprask , ale já byla stejně šťastná, že jsem měla možnost vidět daleko do krajiny.
Zuzana Pivcová
9.4.2018 18:26
Zvídavost je pěkná, ale někdy opravdu nebezpečná. A je fakt, že nás v dětství nikdo moc nehlídal, byli jsme volnější. Pod dohledem bychom toho poznali daleko méně. Ale nějakého anděla strážného jsme určitě měli. U Tvého příběhu, kterak ses snažil zatajit třísku, jsem si vzpomněla, že jsem si jako malá holka ze zvědavosti strčila koráli do nosu, a pak jsem ji nemohla vyndat. Napřed jsem ze strachu byla hodnější než obvyykle a šla dokonce dobrovolně po obědě (u babičky) spát, i když už jsem běžně nemusela. Ale korále nevypadla, a když pro mě rodiče přišli, s brekem jsem se přiznala. Něčím mi to vyndali, takže jsem nemusela k doktoru, ale příště už jsem neblbla. Třísku jsem si několikrát zabodla pod nehet ještě nedávno v archivu ve skladu s dřevěnými starými regály. Jednou mi ji vytáhl šikovný mladý badatel. :-D Díky za hezkou vzpomínku.
Jana Šenbergerová
9.4.2018 13:48
Vámi uvedenou část těla mi žádná tříska neporušila, specializuji se však na třísky pod nehty. A to si v dospělosti dávám pozor. Je možné, že na mě z neznámých důvodů číhají. Obvykle na ně narazím v místech, kde bych je nečekala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA