Ilustrační foto: www.obrazky.cz
Hrátky s češtinou: Dvojhláska "ou"
12. 4. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
12.4.2018 20:45
Loupne mi v kloubu, k louži se loudnu. Loupežnici mě loupákem neohrozili, jen ho okousali.
Jana Šenbergerová
12.4.2018 20:04
Ouha! Koukám jako moula, hubou kousek housky žmoulám. Sousto spolknout zkouším, spláchnout ho vodou toužím. Ke kohoutku se ploužím jako house k louži. Třesoucí se rukou kohoutkem kroutím, vodou chutnou a chladnou sousto trubkou do žaloudku spouštím. :-)
Na tebe, Věrko, nemám.
Eliška Murasová
12.4.2018 16:32
Věrko,Věrko, hledala jsem moudra, však místo mozku hrouda, hlava se mi někde toulá, je to děsná louda, každý závit doutná.....hledám sobě kout!
Věra Ježková
12.4.2018 13:50
Jste skvělí, děkuji! Zuzko, kromě spojek a předložek je -ou- v každém slově.
Naděžda Špásová
12.4.2018 13:50
Múza se na mě vykašlala, takže teď zrovna mě sice něco napadlo, ale nedopadlo. Snad příště. Ale u vás moc dobrý. :-)
Dagmar Bartušková
12.4.2018 13:28
Ouha, po oukropu na mrouskání přišla na něj touha! Ty řeči s outěžkem nebudou bouda. A to vše za kousek lásky na palouku u blatouchu. Teď to budou houpy, houpy, kočka snědla kroupy. Nech brouka žít!
Libor Farský
12.4.2018 12:06
Mourek se zatoulal, zabloudil, na louce smutně kouká a mňouká, náš miloučký kocourek.
Housenka se souká, na motýla houká. Okoun plave out of Windows. Moucha slouží pavoukům.
Je Klaus kouzelník anebo klaun?
Melouna a houby strčí tlouštík do trouby, vyndá z pouzdra šrouby a jde po koutech hledat roury. Zapomněl na mouku, asi na něj houknu. Až zatopí řekne ou kej a brouká si to mou oblíbenou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA