Ilustrační foto: ingimage.com
Nenávist na internetu. Pozor na ni
17. 4. 2018Lži, dezinformace, komentáře plné zloby. I to je stránka internetu. Je tak snadné napsat někomu k článku či na sociální síť nenávistnou poznámku, urážku. Kdyby pisatel stál dotyčnému tváří v tvář, v devadesáti procentech by tak otevřeně nemluvil. Proč tak podléháme virtuální zlobě?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
17.4.2018 19:08
Nemyslím, že „velkými šiřiteli různých nepravd, lží a dezinformací, ale i pěkně jedovatých komentářů, jsou lidé vyššího věku“. Dřív jsem občas zavítala na stránky bulváru a v diskusích tam bylo tolik zloby a sprostoty, že se to nedalo číst. A rozhodně jsem z toho neměla dojem, že autoři jsou lidé staří, spíš naopak. Někdo si prostě nemůže pomoct, musí jiné lidi urážet a ubližovat jim. Samozřejmě anonymně. Se spamy moc zkušeností nemám.
František Pašingr
17.4.2018 17:03
Karel Čapek kdysi napsal něco ve smyslu, že čtenář ví všechno. Myslel tím, že mezi čtenáři se vždy najde někdo, kdo je odborník na danou věc a chybu odhalí. Internet má výhodu, že takovou odhalenou chybu nechci říci manipulaci se dozví i ostatní. Krásným příkladem je ČT, která ke komentáři o útoku na Sýrii vysílala záběry z Luhanska při útoku ukrajinské armády.
Helenka Vambleki
17.4.2018 17:03
V prvé řadě si uvědomme, že to není článek ochování zde na íčku. Ono opravdu stačí přečíst diskuzi pod jakýmkoliv článkem na Novinky.cz a to tam ještě bdí nějaký cenzor, který nevychované komentátory s hrubou mluvou blokuje. Další oblast je Facebook. Podívejte se někdy do příspěvků a nepřestanete valit bulvy, jak se lidé dovedou osočovat a opravdu to nejsou zrovna slova o přátelství, jak jsme zvyklí většinou zde na íčku. Namátkou jsem otevřela profil politika Sobotky: Mě zase docela mrzí ,že tě ty slizoune křivácký , prezident s tím fofr klackem , nepřetáhl po hrbu , při tvé šaškárně s názvem demise nedemise. Byl jsi a jsi jen k smíchu i s celým tvým fanklubem na těchto stránkách....a když se podíváte na profil Babiše, je tam výpadů přehršel: On už ti ten úsměv někdo z tlamy brzo sundá...Prolhaný podvodník . Zmetek. Však ono ho to dožene... Nezaměňovat chytry a vychcaný ale to popřechodovky nikdy nepochopi a budou vlhnout z každého jeho blábolu...Běž se přebalit hňupe...Co dokazal? okradat republiku a spoluobcany? Ne dekuji mam charakter, a ten estebackej chudak at de sedet...A nechme politiky a pojďme třeba na Koukalovou: ...Gabriela Koukalova je pro me clovek co zahodil svuj talent a snazi se stat radoby celebritou, dirigovana svym manzelem. Hrozna skoda velke kariery. Plus v hlave to asi taky nebude vsechno v poradku.............
Jana Šenbergerová
17.4.2018 16:31
Ivanino rozhořčení docela chápu, jen dnes nejsem asi naladěná na stejnou vlnu, proto mě osobně nechává článek v klidu. Některé jevy se opravdu nedají zobecňovat, a i kdyby vzorek jakýchkoliv respondentů čítal tisíce lidí, pořád to nebude nic moc vypovídat o všech ve stejné skupině. Burani jsou zastoupeni ve všech věkových skupinách a mohou-li se projevit, dělají to. Tam, kam chodím já, se senioři chovají slušně. A výjimky jen potvrzují pravidlo. :-)
Mirek Hahn
17.4.2018 15:39
"Neměli jsme nikdy potřebu zdůrazňovat svůj názor vulgarismy", konec citace. Libore, mluvíš za koho ? Za všechny ? Nevíš jak se chovají ostatní. Paradoxně užíváš přesně toho zobecňování, které kritizuješ u autorky článku. .......podotýkám jen pro pořádek :-)
Dana Puchalská
17.4.2018 14:14
Mně došly @ podobného ražení a nebylo to od seniorů ale od lidí ve věku 45 let. Nemyslím si že každý senior jen brbla a je sprostý. Ale spíš podlehne fámam a pak toho i lituje. Horší jsou bulvární plátky. To je přímo úrodné pole pro zlobu a nenávist ve všech směrech. Nejsme všichni tak blbí a nedej bože,, senilni.
Hana Rypáčková
17.4.2018 13:05
Před volbami prezidenta se pod články na internetu našla nevybíravá oslovení a hrubost, což většinou svědčilo o inteligenci pisatele. Na íčku víme, co se občas objeví, ale jinak se s tím na seniorských webem nesetkávám. Když vznikne nějaké nedorozumění, vždy si říkám, že u piva by se to hned vysvětlilo.
Mirek Hahn
17.4.2018 13:03
Ten údaj o seniorech nemá v článku uveden zdroj. Organizace Člověk v tísni dělala analýzu na téma projevy nenávisti v online prostoru.....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA