Příběhy republiky – básně a texty písní
Ilustrační foto: pixabay.com

Příběhy republiky – básně a texty písní

21. 4. 2018
Příběhy naší republiky
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Čechy krásné, Čechy mé ... je asi nejznámější a dokážu si ji představit i jako pokračování české hymny.
Tamara Brebisová
Krásně napsáno, bohužel mě nenapadá další skvělá báseň . Potěšilo mě tvé připomenutí díla Viktora Dyka :-D !
Naděžda Špásová
To bys po mně, Blanko, chtěla fakt hodně. Až takový patriot nejsem, aby mi v hlavě zůstaly básně z dob minulých. Kromě Modlitby to šlo jedním uchem dovnitř a druhým ven. Ale úplný barbar nejsem, básníky samozřejmě znám. :-)
Alena Tollarová
A hned úvodní fotka mě potěšila, neboť je z Českého středohoří, je na ní je Porta Bohemica, Lovoš ...
Alena Tollarová
Já podřipanka nemohu jinak než připomenout Jaroslava Seiferta a jeho báseň Hora Říp: Viděl jsem hory plné ledu, však zpívat o nich nedovedu. Jiskřily dálky nad hlavami jak bledě modré drahokamy. Jímala závrať při pohledu, zpívat však o nich nedovedu. Když ale vidím na obzoru uprostřed kraje nízkou horu, na nebi mráček běloskvoucí - přestane srdce chvíli tlouci. Oblaka letí v klasech zralých a koně dupou po maštalích. V panácích jsou už všude snopy a svatý Jiří zvedá kopí, aby je vrazil ve chřtán dračí, a motýl spěchá po bodláčí; a jako krůpěj na prstenu třpytí se drobná kvítka rmenu. Tu nemohu se vynadívat a všechno ve mně začne zpívat, zpívat i plakat. Maminko má, jak je to hezké u nás doma. / Před chvílí jsem se z oné magické hory už po x-té vrátila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%