Ilustrační foto: ingimage.com
Příliš mnoho vnoučat. Problém?
5. 5. 2018Pohlídám jen jedno, všechny tři nezvládnu. Ne, nevozte mi sem všechny děti najednou. Mám ráda všechny, ale chci je vídat postupně. Takové věty často říkají prarodiče, kteří mají hodně vnoučat. A dobře dělají.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
6.5.2018 06:39
Pokud jednou babičkou budu, nebudu "hlídačka". Jsem aktivní, ráno za sebou zavřu dveře a přijdu až večer. Jistě, pokud by to bylo nezbytně nutné, tak bych pohlídala. Mladí by měli mít ke svým rodičům úctu, a ne nadělat děti a odložit je na hlídání k nim. Když pak konečně mají tito prarodiče půl dne volno, nemluví o ničem jiném, než o vnoučatech a co budou vařit. Velmi úzký obzor, nic pro mě. Dost prarodičů se tzv. potřebuje svym dětem zavděčit, aby je vůbec brali, aby nezůstali sami - tak hlídají do aleluja. Tak takhle NE!
Zdenka Jírová
6.5.2018 01:02
Svá vnoučata miluji, ale jsem ráda, že jsou od sebe věkem natolik vzdálená / 15 let/, že jsem se vždy mohla věnovat jen jednomu. První vnučka se narodila, když jsem byla i já ještě dost mladá a zdravá. Brala jsem ji sebou na chalupu, dokonce jsem přibrala i její kamarádku, aby si tam mohly spolu hrát. nedělalo mi to potíže. Vnukovi je teď 11 let a i toho jsem od malička pomáhala hlídat a brala jsem si ho na víkendy. Dnes už bych to zdravotně nezvládla. Ráda ho vidím a ráda ho zas předám jeho matce. Jsme ale všichni v pohodě.
Jindřiška Sáblíková
5.5.2018 20:34
U mojí babičky jsme - 2 děti - chodily do školy, babička ač v JZD vařila obědy a my jsme domů jezdily až večer. Moje mamka hlídala celkem 5 mých a sestřiných dětí celé prázdniny. Když měla směnu hlídala jsem je já a to jsem chodila do práce v místě. Já jsem hlídala svých 5 vnoučat ob jeden víkend a celé prázdniny a to jsem měla už 2 zaměstnání - někdy jsem toho už skutečně měla dost ale ! u nás to tak prostě bylo, pomáhat si navzájem. Svoje rodiče a ještě svobodného bratra svého otce si mamka k smrti dochovala doma. Já svoje rodiče taktéž. V naší rodině by domovy důchodců nemusely být...
Hana Rypáčková
5.5.2018 19:45
My jsme si s manželem vždy týden prázdnin užívali , i šest vnoučat nebyl problém.Půjčovali jsme si chalupu a byla to vždy radost ze setkání. Hlídat jedno dítě je těžké, jak ho zabavit.Letos má Honzíka 3x týden a jedu na týden tábora - senioři s vnoučaty.
Většinou jsme měli čtyři a pak i s kamarády, prima parta.
Zorka Horká
5.5.2018 16:58
Babičkování jsem provozovala několik let a s láskou. Ale je fakt, že tři najednou jsem měla doma před deseti lety. Dneska už bych to nedala. Ale před těmi roky jsem měla doma ty tři od června až do srpna. Mladí přestavovali dům. Byl to záběr ale dodnes na to rádi zavzpomínáme. Hodně nás to sblížilo. Se třemi dalšími vnoučaty už tak blízký vztah nemám. No a ta nejmladší, tu hýčkáme všichni a ze všech sil.a užíváme si, když nám ji "půjčí" Vnučka(18) mi před časem řekla, že by jednou chtěla být jako já. No není to vyznamenání ?!?
Jarmila Komberec Jakubcová
5.5.2018 16:31
Své dvě malá vnoučata hlídám jen v nouzi nejvyšší a to tak pár hodin. Moje snacha to respektuje - ví, že nejsem "hlídací babička". Mám svou práci a v mém věku už si také potřebuji odpočinout.Volný čas věnuji svým koníčkům a hlavně cestování.
Lenka Kuchařová
5.5.2018 14:08
Tuto otázku jsem nikdy nemusela řešit,protože bYdlím ve městě a chalupu ai chatu nemám.Z tohoto důvodu tráví moje vnoučata prázdniny vždy u rodičů mé snachy,kde je velká rodina a s hlídáím,či zabavením vnoučřat není problém.Kromě toho jsou moji vnuci už velcí hoši (14 a 18 r.),takže nějaké problémy s jejich kázní odpadají.
Elena Valeriánová
5.5.2018 13:56
Souhlasím s článkem, každý to máme nastavené jinak. A rodina by to měla respektovat a prarodiče se nesmějí dát zmanipulovat.
Anna Potůčková
5.5.2018 13:03
U nás je to zatím vše v poklidu, dcery nás nějak zatím hlídáním nezatěžují. Možná to teprve začne, jak budou všichni postupně chodit do školy a možná i kvůli tomu, že od tohoto měsíce už nechodím do práce, jsem na UP odkud pak půjdu rovnou do důchodu předčasného
Hana Klosová
5.5.2018 12:58
Už se taky začínám bát blížících se prázdnin.To zase bude nápor na nervy.Někdy mne nezbyde nic jiného,než použít staré výchovné metody,abych je trochu usměrnila.Konec prázdnin zase oslavím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA