Ilustrační foto: pinterest.com
Do divadla v džínách. Ano či ne?
28. 5. 2018Tenisky, džíny, svetry, batůžky. To jsou součásti oděvu, které se běžně dají vidět u návštěvníků různých kulturních akcí, včetně divadel. Právě tam je situace značně bizarní. Vedle slečen v teniskách sedí ženy v lodičkách a ve vysoce společenských šatech. Pravidla, v čem se hodí jít do společnosti, jsou nyní rozvolněná jako divoká řeka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Aneta Nová
14.5.2019 08:53
S manželem jsme se na toto téma včera hádali a vlastně nikde jsem nenašla jednoznačnou odpověď, snad teda jenom tady https://vsestihnu.cz/media/jak-se-obleci-do-divadla Ale jako fakt nevim, v dnešní době je už asi normální všechno. A teda - existuje jednoznačná odpověď nebo ne? A co na to Špaček?
Libor Farský
30.5.2018 17:15
Myslím, že je to otázka výchovy. Mně se třeba pořád líbí slavnostní oblečení alespoň u štědrovečerního stolu.
Libor Farský
30.5.2018 17:13
Františku, to je správná otázka. Asi být nahý a zahalený do prostěradla.
Eva Mužíková
29.5.2018 15:39
Také jsem ze staré školy. Přestože kulturní akce moc nenavštěvuji, kdykoliv se přece jen rozhodnu jít, oblékám se svátečně. Dokonce i na akce pořádané školkou kam chodí Rozálka. Mám z toho dobrý pocit a když k němu ta moje malá treperenda řekne - babičko, to ti to sluší, vím, že jsem se rozhodla správně.
Marie Faldynová
29.5.2018 10:04
Žijeme v době, kdy je všechno jinak - ale máme svobodu. Myslím si, že pokud čekám příjemný kulturní zážitek, pěkné oblečení k tomu patří. Máme u nás klášter, kde bývají varhanní koncerty a máme i řeku kde bývají vodáci. Když přijde v létě vodák na koncert v džínách - prosím, to se dá pochopit, ale já jako domácí si dám záležet na oblečku, který je pěkný a vhodný do chládku v klášteře. Moderní divadelní hry bývají takový humus, že k nim odrbané džíny celkem patří. Svůj k svému...
Marie Doušová
29.5.2018 09:00
Také mě hrozně vadí , když do divadla chodí lidí v džínách a ve svetru .Již od mala jsem svým dcerám a potom vnukům vždy kladla na srdce , že na kulturní /divadlo ,koncert /a jinou společenskou událost, musí být přiměřeně obléknuti.Je to i úcta k umělcům a dobrého pocitu, že je něco mimořádného a není to každý den.
Hana Práglová
28.5.2018 21:16
Já byla vychována tak,že na sport je nutné sport.oblečení a pro kukturní program-oblečení společenské...
Před časem jsme šli s manželem na koncert(dnes nevím koho..)
Manžela jsem přesvėdčila,že na takéto kult.vystoupení je vhodné,aby si vzal slušný oblek..
Byl asi jediný.Když na to vidėl,že i "umélci"jsou oblečeni v dėravých ryflích,pak následovalo oblečení do spol.oblmooravsu problém...
Dana Puchalská
28.5.2018 20:11
Divadlo je krásné prostředí a jít tam jako na výlet do přírody je divné. Zažila jsem to a bylo mi smutno. Podle mně je to neúcta vůči těm, kteří na tom jevišti hrají. Myslím tím klasická pódia například - ND, STAVOVSKÉ, OPERA a jiné. Asi jsem že staré školy.
Věra Ježková
28.5.2018 18:14
Do divadla v džínách ne. Také jsem ze staré školy a návštěvu divadla považuji za společenskou událost. Je mi příjemné se obléknout svátečně a večer si užít jako malou slavnost. Stejně tak koncert. Tam jsem schopna tolerovat cizince, kteří s sebou společenské oblečení nevozí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA