FOTO: autorka
Díky, díky za hledíky!
19. 5. 2018Zaječí tlamička, žabička, pantoflíček... Kytička všech možných barev před lety nechyběla takřka v žádné venkovské zahrádce. Hledík se znovu, a právem, těší naší pozornosti. Pro svou krásu, pestrost, výdrž a jednoduché pěstování.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
20.5.2018 13:44
Také mám hledíky ráda. Velmi často na chráněných místech mi přezimují. Letos mám i vyseté a chystám se je pikýrovat a pak vysadit do mísy. Již řadu let tu pakáž slimáckou letničkami neživím.
Libuše Křapová
20.5.2018 10:02
Loni a předloni jsem měla na zahradě hledíky jako plevel. Rostly mi ve všech škvírách, pod schody, v prasklinách betonu na chodníku a podobně. Samozřejmě jsem si jich pár přesadila i na záhony. Letos ani ťuk. Asi všechny vymrzly :-(
Eva Mužíková
20.5.2018 09:26
Přede dvěma dny mne oslovila paní od paneláku, zda nechci "pár " sazeniček hledíků. Nějak se ní prý moc vysemenily a nemá je kam nasázet. Hurá, taková nabídka se neodmítá. Už jsou rozsázené v malých kelímcích, aby zesílily. Budou jistě okrasou mého paloučku před naším domem. Díky za článek.
Marie Doušová
20.5.2018 08:49
Jsem ráda , že jste na hledíky upozornila ,sama je na zahrádce nemám , ale hned to napravím . Budu se těšit zda se ujmou. Dík.
Hana Polednová
19.5.2018 22:52
Jo, hledíky, ty jsem měla ráda na zahrádce u babičky. V několika barvách, to byla nádhera.
Jana Šenbergerová
19.5.2018 10:18
Moje oblíbené, u nás se jim říkalo lví tlamičky (přeloženo z ponašemštiny). Letos je mám v květináči na balkoně a doufám, že se vysemení. Mám ráda také hledíkovku, ale už dlouho jsem ji nesehnala.
Dana Puchalská
19.5.2018 09:18
Mívala je oje babička na záhonu spolu se srdíčky. Byla to a je krásná kytička. Je dobře že se zase vrací.
Jitka Hašková
19.5.2018 08:41
Hledíky jsou moc krásné a po letech se zase začínají objevovat na zahrádkách. Děkuji.
Hana Rypáčková
19.5.2018 08:40
Vždycky se mi hledíky samy vysévaly a nejen ty, teď už nevzejde skoro nic. Ani krásenky šrucha. To tím suchem. Hrát si s tlamičkami děti vždy baví.. Uvidíme, jestli příští jaro bude lepší.
Jitka Chodorová
19.5.2018 07:41
Paní Zuzano, děkuji za připomenutí pestrých květů, když jsem začínala s kytičkami, sama jsem si je vypěstovala, postupem času ale začaly převládat jiné kytičky, a na hledíky se tak nějak zapomnělo. Možná je ještě čas to napravit. Děkuji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA