Sedmikráska chudobka
Foto: autorka

Sedmikráska chudobka

28. 5. 2018
recepty
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Sedmikrásky mám ráda a že je to léčivka taky vím, i když jsem to zatím nezkoušela.
Alena Vávrová
Stačí vzpomenout na paní Helenu Růžičkovou. O ní se také tradovalo, že když je na chalupě, každý den ráno 7 květů sedmikrásky zbaští pro zdraví. Také jsem to zkoušela. Kdysi dávno moje maminka nevařila jen med pampeliškový, ale i sedmikráskový.
Marie Doušová
Sedmikrásky mám na zahradě a moje dcera, když přijde na návštěvu ,tak si jich vždy 10 ks natrhá a sní. Prý jsou takto zdravé a léčivé. Sama jsem jednu ochutnala a neměla vůbec žádnou chuť. Raději je obdivuji ,jak jsou malé ,ale krásné na trávníku.
Blanka Macháčková
Už jako děti jsme ji sbíraly a sušily jako léčivku. Rady jsou velice užitečné. Dík.
Vladislava Dejmková
Také můžete sedmikrásku zamrazit do kostiček ledu, které přidáváte k nápojům. Vypadá to moc hezky.
Věra Ježková
No jo, ale kde je vzít čisté a v dostatečném množství v Praze? Taky by mi bylo líto je zkonzumovat. To už bych se na ně radši dívala; zvlášť, kdyby byly tak krásné jako na tvé fotce. :-)
Jana Šenbergerová
Kytička všudypřítomná, milá a ještě léčivá, ..., a přesto na zahrádkách nemilosrdně likvidovaná sekačkami.
Zuzana Pivcová
V patrnosti ji díky svému zájmu o fytoterapii v 90. letech vedu, ale zase už nevím podrobnosti. Většinou se ale spolehnu jen na prodávané tinktury, třeba Naděje, Popov, Grešík atd. Věřím, že z vlastní výroby jsou kvalitnější.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%