Foto: autorka
Sedmikráska chudobka
28. 5. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
29.5.2018 16:11
Sedmikrásky mám ráda a že je to léčivka taky vím, i když jsem to zatím nezkoušela.
Alena Vávrová
29.5.2018 15:37
Stačí vzpomenout na paní Helenu Růžičkovou. O ní se také tradovalo, že když je na chalupě, každý den ráno 7 květů sedmikrásky zbaští pro zdraví. Také jsem to zkoušela. Kdysi dávno moje maminka nevařila jen med pampeliškový, ale i sedmikráskový.
Marie Doušová
29.5.2018 09:18
Sedmikrásky mám na zahradě a moje dcera, když přijde na návštěvu ,tak si jich vždy 10 ks natrhá a sní. Prý jsou takto zdravé a léčivé. Sama jsem jednu ochutnala a neměla vůbec žádnou chuť. Raději je obdivuji ,jak jsou malé ,ale krásné na trávníku.
Blanka Macháčková
29.5.2018 07:41
Už jako děti jsme ji sbíraly a sušily jako léčivku. Rady jsou velice užitečné. Dík.
Vladislava Dejmková
28.5.2018 19:33
Také můžete sedmikrásku zamrazit do kostiček ledu, které přidáváte k nápojům. Vypadá to moc hezky.
Věra Ježková
28.5.2018 16:49
No jo, ale kde je vzít čisté a v dostatečném množství v Praze? Taky by mi bylo líto je zkonzumovat. To už bych se na ně radši dívala; zvlášť, kdyby byly tak krásné jako na tvé fotce. :-)
Jana Šenbergerová
28.5.2018 14:43
Kytička všudypřítomná, milá a ještě léčivá, ..., a přesto na zahrádkách nemilosrdně likvidovaná sekačkami.
Zuzana Pivcová
28.5.2018 14:28
V patrnosti ji díky svému zájmu o fytoterapii v 90. letech vedu, ale zase už nevím podrobnosti. Většinou se ale spolehnu jen na prodávané tinktury, třeba Naděje, Popov, Grešík atd. Věřím, že z vlastní výroby jsou kvalitnější.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA