FOTO: autorka
Ptáci a třešně
31. 5. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladislava Dejmková
2.6.2018 06:41
Třešně z prvního stromu jsme úspěšně "zlikvidovali", dokonce z těch posledních přezrálých jsem udělala výbornou marmeládu. Teď nás čeká druhý strom...
Naděžda Špásová
1.6.2018 18:41
Třešně máme taky rádi, bohužel je na zahradě nemáme. Miluju ty velké z obchodu.
alena kučerová
1.6.2018 10:41
letos máme třešní tolik, že je ani ptáci už nechtějí, ostatně byli celou zimu kvalitně krmeni
Marie Ženatová
1.6.2018 10:25
Na zahradě máme třešeň a višeň zatím obsypanou nezralými plody.
Všichni se už moc těší, hlavně všechna vnoučátka - jak si letos moc pochutnají, už dva roky jsme neměli téměř nic - jenže je u nás veliké sucho a já spolu s ostatními sousedy se bojíme aby nám to do doby zralosti tím suchem všechno neopadalo...
Jana Šenbergerová
31.5.2018 22:01
Já dnes neodolala a koupila téměř doslova pár třešní sice podstatně levněji, ale i 80Kč/kg se mi zdá být nehorázné. Už se těším, až začnou dozrávat třešně u nás, kamarád slíbil, že si můžeme přijít nějaké očesat. Letos to vypadá na enormně dobrou úrodu. I u nás si na ně určitě brousí zobáky hejna kosáků. Hezké čtení.
Věra Ježková
31.5.2018 18:30
Moc milý článek. V úterý jsem dostala od známých při své návštěvě u Příbrami tašku chrupek. Už jsme si na nich pochutnali, zítra upeču koláč.
Dana Puchalská
31.5.2018 16:07
Jako bych to viděla. Špacek má prostě tyhle dobré plody rád. Možná že tuší to co já včera viděla v obchodě. Ano cenu třešní. Spadla mi čelist a přestala jsem mít na ně chuť. 199.-kaček za kilo je síla. Nejsem Lakomka Barka ale tohle ne. Mívali jsme na chalupě višně i třešně a já měla nejradši ty tmavě červené. Lezla jsem na strom a trhala jak do pusy tak i do koše. Díky za článek. Byl fajn a příjemný.
Marie Doušová
31.5.2018 15:53
Pohodový článek, který mi přináší moje vzpomínky na mládí,kdy jsme se cpali všichni třešněmi.Dnes si je nekoupím ,připadají mi předražené. Škoda.
Zuzana Pivcová
31.5.2018 13:56
Na chalupě jsme měly u vrat višeň. Jednou přilétlo hejno špačků a zbyl po nich čistý strom. Ale nás to nijak nenaštvalo. Náš tamní soused měl každoročně třešeň obsypanou plody. Vždycky nám kýbl třešní donesl a byl rád, že je chceme. Už nežije a nikdo další nám už třešně nedal. Na trhu jsem viděla kilo za 199 Kč. Takže, dobrou chuť, napsala jste to hezky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA