Máme rádi velice ořechy a o víkendu u nás byly vnoučata, tak jsem dělala tuto ořechovou bábovku, navíc hrníčkový recept, tak snad se bude někomu hodit. Vnoučata s bábovkou hned zatočila.
Suroviny
- 1,5 hrnku cukru
- 1 lžíce vanilkového cukru (dala jsem vanilku z 1/2 lusku)
- 2 domácí vejce
- 1 hrnek slunečnicového oleje
- 2 hrnky vlažného plnotučného mléka
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- 1 polévková lžíce meruňkové marmelády (dala jsem povidla)
- 1 hrnek mletých vlašských ořechů
Jak na to
- Smíchala jsem cukry a mixérem ušlehala s vejci, pak přišlehala postupně a střídavě mléko s olejem. Na závěr ještě mouku, kypřící prášek a umíchat těsto.
- Do hotového těsta jsem místo marmelády přidala povidla, ale podle mě to není nutné, jen to zjemní těsto a bábovka bude „vlhčí“.
- Těsto nalijete do vymazané a vysypané formy a pečeme 75 minut na 170 °C. Záleží na troubě, takže ke konci doporučuji vyzkoušet klasicky špejlí.
Bábovka se povedla a recept jsem převzala z internetu a lehce si jej upravila.