Foto: archiv autorky
Nádherně modrá chrpa polní. Věděli jste, že léčí oči?
23. 6. 2018Určitě všichni znáte nádherně modrou chrpu polní. Nejenže je krásná, ale je též léčivá. Hojí unavené oči a využívá se také v homeopatické léčbě.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
24.8.2018 11:49
Nevěděla jsem nic o účincích chrp. Líbí se mi jako květiny na louce a když mezi nimi kvetou vlci máky, pak je to nádhera.
Jarmila Komberec Jakubcová
24.6.2018 11:32
ani jsem netušila jak moc je modrá chrpa užitečná. Stále mám v poslední době problémy s oči a tak určitě radu využiji jen co uvidím někde chrpu. Dano dík za báječné rady - kam na to chodíš?
Marie Doušová
24.6.2018 10:06
Při procházkách se psem jsem narazila na chrpy jen sporadicky v okrajích ,kde roste vojtěška. Jsou už velmi vzácné. Vlčí máky taky už není vidět a kopretiny si musím pěstovat na zahrádce,abych měla nějaké luční kvítí. škoda , že už takové krásné louky, jaké byly u nás za mlada, už nejsou. Moc hezký snímek a zajímavé využití polních květin. Dík.
Zuzana Pivcová
23.6.2018 18:42
O účincích chrpy nic nevím, tedy doteď jsem nevěděla, ale je nádherná. Když trhám v létě v Týně luční kvítí, abychom ho daly mamince na hrob, snažím se, aby kytice byla pestrobarevná. A je docela málo modrých kytiček. Díky za radu.
Věra Ježková
23.6.2018 13:20
Fotka je překrásná. Chrpy a vlčí máky milovala babička, maminka zase nejvíc kopretiny. Mám to po nich. :-)
Jana Šenbergerová
23.6.2018 11:23
Modré květiny mě odjakživa fascinovaly, chrpy obzvlášť. Určitě vypadají krásně i na talíři.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA