Ilustrační foto: pixabay.com
Jsou kočky léčitelky?
24. 6. 2018Kočka je tvor tajemný, opředený mnoha mýty. Kočky byly mnohokrát v historii a v různých civilizacích i uctívány jako božstvo. Já se domnívám, že důvodem je schopnost vnímat velmi citlivě energie. Mám na mysli především základní energii, známou jako či, tchi, reiki, vesmírná energie a nebo i jinak.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
25.6.2018 09:09
Kdybych mohla, určitě bych kočku měla. Ale patřím do skupiny alergiků, kterým by kočka bohužel dobře nedělala :(
Věra Ježková
25.6.2018 08:33
Určitě jsou. Naše Bišinka léčí hlavně duši. A spolu s lékařkou věřím, že díky času s ní strávenému se mi snížil původně vysoký tlak. Léčení stínem je zajímavá myšlenka – líbí se mi.
Zdenka Jírová
25.6.2018 01:22
Celý život chovám nějakou kočku, jednu nebo dvě. Nevím, zda to dělá nějaká energie, ale vím, že jsou velmi vnímavé na mé pocity nebo nálady. Už pohlazením jejich měkkých kožíšků se uklidňuji, také jejich vrnění je velmi příjemné. Ony to také vnímají, pamatují si, co kdy dělám a jsou už na to připraveny. Poznají, že za dveřmi bytu jsem já a vítají mne, když se vracím domů. Právě tak poznají, když balím kufr, to ví, že budu pryč déle a jsou smutné. i to se pozná. Když jsem nemocná, nehnou se ode mne na posteli. Jsou moje nejcitlivější a nejvnímavější přítelkyně.
Jarmila Komberec Jakubcová
25.6.2018 01:00
Protože žiji z kocourkem a kočenkou souhlasím s autorem článku o "léčení stínem". Je mi s nimi dobře a jim se mnou.
Jitka Mošovská
24.6.2018 22:44
Jiří, také jsem chtěla napsat článek ale o psovi (doktorovi). Ten vyhledá postižené místo, lehne si na něj břichem a zahřívá. Je to zvláštní.
Eliška Murasová
24.6.2018 22:01
Jiří, líbí se mi termín "léčení stínem".Mám to ověřeno v józe, kdy po relaxaci třeme a přikládáme ruce k očím.Ruce mám úplně horké-je tam v tu chvíli tolik lidí, kteří to vnímají stejně, tedy vyzařují silnou, pozitivní energii.Když jsem sama, je to jiné. Věřím v léčivou energii u lidí(některých) i zvířat.
Jiří Libánský
24.6.2018 21:20
Já jsem přesvědčen, že kočka je na energie hodně citlivá, avšak více, či méně je dokáže vnímat každý živočich i rostlina. My lidi jsme se soustředili na jiné způsoby zkoumání okolního světa a tak nám citlivost na energie za miliony let vývoje hodně zakrněla. Zakrněla dokonce tak hodně, že dnes už někteří lidé vůbec ani nevěří, že taková energie, nezbytná pro jakoukoliv živou buňku vůbec existuje. Co se týká psů, je jejich energetický potenciál běžně využíván. (princip léčení stínem) Nazývá se canisterapie. U králíků nevím, ale kontakt s nimi určitě alespoň trochu léčivý bude. Jestli je králík na energie tak citlivý, že sám vyhledává u člověka nemocné místo by mohl nějaký chovatel vyzkoušet. Mě by zajímalo, jak to vnímá třeba sup.
Dana Puchalská
24.6.2018 21:10
Každé zvíře v lidské společnosti( kde je vítáno a má se tam dobře) je malá terapie. Kdybych mohla nějakou kočku doma mít, byla bych šťastná. Ale zdravotní důvody mi to nedovolí.
Zuzana Pivcová
24.6.2018 20:44
Řekla bych, že se s kočkami léčíme navzájem, ale zda je to u lidí pravidlem, nevím. Asi záleží na intenzitě vzájemného vztahu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA