V prvním červencovém týdnu mě povinnost externí redaktorky okresních novin zavedla do Dětského domova v Černé Vodě. Byl krásný letní den a já se vydala na svém elektrokole, vyjela jsem brzy ráno, abych měla čas na případné fotografování. Připravila jsem pro vás krátkou fotoreportáž ze své „cesty“. Prosím, můžete nahlédnout.
Foto: autorka
Fotoreportáž: Cyklovýlet aneb LÉTO BUDIŽ POCHVÁLENO
6. 7. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Novotná
6.7.2018 20:33
Přišla jsem pozdě !Řezačka píce ,,chrlí" řezanku do vozu a následně do siláže.Na to se koukám dosti často . Je to moc hezký cyklovýlet.Ráda jsem se s tebou projela.
Elena Valeriánová
6.7.2018 17:26
Paní Jano, děkuji. Skutečně tam červený mák nebyl. Váš příspěvek mě moc zaujal.
Věra Ježková
6.7.2018 17:21
Elenko, hezká fotoreportáž a pro mne nečekaná pointa. Nejdřív se mi vybavila příď loďky. Možná jako Blance.
Elena Valeriánová
6.7.2018 17:09
Majko, já když jsem k tomu rybníku přijela a uviděla ty barvy, tak jsem jen vydechla úžasem WAU! Bylo to neskutečné, jsem ráda, že se vám fotky líbí a taky, že vás zaujala hádanka.
Jana Kollinová
6.7.2018 17:05
Četla jsem, že řecká mytologie zasvětila mák setý bohu smrti Thanatovi, bohu spánku Hypnovi a jeho synovi, bohu snění Morgeovi. Mák setý patřil k rituálním a kouzelným bylinám Germánů, kteří svým makovým polím říkali „Odinovy role". Na nich božstvo konalo zázraky pro blaho lidí. Jako omamného a léčivého prostředku si máku cenili i Vikingové."Z dětství si pamatuji, že maminka i babička, když v roce zahlédly jako první bíle kvetoucí makové pole bez jediného červeného květu máku polního říkaly, že to je dobré znamení. Červený polní mák provází nepříznivý mýtus související právě s jeho rudou barvou. Paní Eleno, na vašich fotografiích jsou pole bělostná a to je dobré znamení, tak hodně štěstí do budoucna.
Marie Seitlová
6.7.2018 16:45
Elen, krásná fotoreportáž. Moc se mi líbí úvodní foto, hraje všemi barvami. Hádanku jsem neuhádla.
Libor Farský
6.7.2018 13:56
Prima. Co znamená, když se řekne "je toho jako máku"? Málo nebo hodně? Marně si nad tím lámu hlavu. Asi zíleží na tom, jsk tomu bylo v době, kdy to lidové rčení vzniklo. A to se už asi nedozvím. (Smajlík).
Blanka Macháčková
6.7.2018 13:52
Já to také podle poslední fotky poznala, ale zprvu jsem si myslela, že je to něco na vodě. Oceňuji právě to vtipné vyřešení.
Naděžda Špásová
6.7.2018 13:19
A já to vím, heč. Je to poslední fotka, tedy horní oblouk, viď. Doufám, že nevadí, že jsem to vykecala. Elen, krásné fotky a záslužná činnost. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem