Báby Hornožižkovandy
ilustrační foto: pixabay.com

Báby Hornožižkovandy

12. 7. 2018
Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danka Rotyková
Hezky jsem se pobavila. Nevím, jak by pan Miloš viděl mě, ale asi je ten pohled jiný v mládí a jiný v seniorském věku, Škoda.
Jana Šenbergerová
Váš pohled na svět mě vždy pobaví, i když ho nesdílím. V mých očích jste úžasný samorost. Připomínáte mi jednoho bývalého spolupracovníka.
Hana Šimková
Pobavilo mě to.
Jana Kollinová
Každý panelák měl a má své "škodiče" nebo "informátory." U nás dbá na disciplínu paní, nazvu ji Keliška, která 24 hodin denně číhá do dvou světových stran. Když vyjde ven, tak má rádius mnohem větší. Vtlouká nám do hlavy kdy zamykat, kde si čistit boty, když prší, která rohožka je pro slunné dny. Všichni její houževnatost tolerujeme, protože je ochotná pomoci když je třeba, zorganizuje místní "domobranu" když v suterénu paneláku přespávají bezdomovci svítící si svíčkami a považující společné prostory za veřejné WC. Tentokrát mě pan Nekvasil neoslovil, protože jeho příspěvek je neadekvátně ironizující a jedna z posledních vět: "Nakonec už báby pokapaly," nepatří do mého slovesného projevu. Kdyby se dávaly mínusy tak 5- a z vykřičníkem!
Dana Puchalská
Ano všude bydlí podobná babizna. Mám pocit že mně některé typy jedubabizen přímo pronásledují.
Zdenka Jírová
Zajímavá charakteristika postav. Podobné jsou popisovány i některými staršími spisovateli. V každém domě se ale některá najde i dnes. A nejsou to vždy jen ženy.
Jitka Hašková
Když je žena vdova, tak manžela nemá.
Zuzana Pivcová
To jsou dobře vykreslené žižkovské figurky, včetně vtipných pseudonymů.
Věra Ježková
No vida, to je hezký článek. Připomněl mi, že když jsem si jako dítě chtěla vzít domů kamarádku, ještě před vchodem do domu jsme se zouvaly, aby nás neslyšela domovnice číhající za dveřmi a nevyhodila ji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%